Winnie vještica

Poznajete li vješticu Winnie? Priče o ovoj otkačenoj vještici otkrila sam davno i odmah su mi se svidjele. Iako o vještici Winnie postoji više priča (Winnie pod morem, Winnie u svemiru, Sretan rođendan Winnie, Winnie i njezino novo računalo) ja ću vam danas predstaviti priču pod nazivom Winnie vještica prvu iz serijala o ovoj otkačenoj vještici.


Vještica Winnie živjela je u šumi, u crnoj kući. Kuća je bila crna izvana  iznutra. Tepisi su bili crni. Stolice i naslonjači su bili crni. Krevet je bio crn, sa crnom posteljinom i crnim pokrivačima. Čak je i kada bila crna.


U svojoj potpuno crnoj kući vještica Winnie, kako to obično sa vješticama biva, živjela je sa svojim potpuno crnim mačkom Wilburom. I tu nastaje problem. Jer s obzirom da je bio potpuno crn, gdje god bi Wilbur zaspao vještica ga nije mogla vidjeti. Puno se puta desilo da je na njega sjela ili da je za jadnog Wilbura zapela. I tako Winnie odluči Wilburu promijeniti boju krzna u zeleno. I tada ga je mogla vidjeti. Sve dok jednoga dana Wilbur nije izašao van na travnjak. 


Ovaj put Winnie je bila bijesna. Uzela je svoj čarobni štapić, zamahnula njime pet puta i…ABRAKADABRA!... Wilbur je imao crvenu glavu, žuto tijelo, ružičasti rep, plave brkove i četiri ljubičaste noge. Ali oči su mu još uvijek bile zelene.

I tako je Wilbur postao šaren, a to mu se nije baš jako svidjelo. I tada Winnie odluči obojati svoju kuću a Wilbur je ponovo postao crni mačak…


Ova slikovnica, kao i sve iz serijala o vještici Winnie, jako je simpatična i zabavna. Ne možete se ne nasmijati šašavoj Winnie i njenim idejama, a odlične ilustracije samo naglašavaju opći doživljaj slikovnice. Svakako potražite ovu ali i ostale slikovnice o vještici Winnie.

Više o Winnie možete pronaći na internet stranici Winnie i Wilbur.

Izdavač ove slikovnice je TKD Šahinpašić, ali ukoliko ju želite kupiti vidjela sam slikovnice o vještici Winnie u Školskoj knjizi po cijeni od 49,00kn.

DOB: 3+

UVEZ: mekani

BROJ STRANICA: 32

IZDAVAČ: Šahinpašić, Sarajevo 2011

AUTORICA: Valerie Thomas

ILUSTRATOR: Korky Paul

PREVODITELJICE: Amira Sadiković i Ulvija Tanović

O AUTORICI: Valerie Thomas rođena je u Australiji gdje je i provela većinu svog života. Radila je kao učiteljica, a putovanja su njen hobi - proputovala je mnoge gradove (ne na metli).


O ILUSTRATORU: Korky Paul rođen je u Zimbabveu, a prije nego je postao nagrađivani ilustrator dječjih knjiga izgradio je karijeru u oglašavanju. Prodao je više od dva miliona knjiga diljem svijeta, 
te redovito obilazi škole promoviraju njegovu strast za crtanjem. 


Primjedbe

Popularni postovi