Juha od bundeve

Juha od bundeve definitivno spada u pet najboljih slikovnica ako mene pitate. Odlična je! Uz dobru priču i zaplet, sigurno će te uživati u dozi humora i prekrasnim ilustracijama. Ovu slikovnicu čitala sam klincima već jako puno puta. Njima je uvijek zabavna a moram priznati da ni meni nije dosadila. J


I tiho je i mirno u staroj, bijeloj kući.
Svatko ima svoj posao.
Svi su sretni.
Ili se bar tako čini…

 

A priča ide ovako. Duboko u šumi, u staroj bijeloj kolibi živi troje prijatelja - Vjeverica, Mačak i Patak.  Troje prijatelja živjelo je vrlo složno i svake večeri zajednički su pripremali juhu od bundeve. Svatko od njih imao je svoje zaduženje kada je kuhanje juhe u pitanju a rezultat je bila najukusnija juha na svijetu. No, jedne večeri, maleni Patak odlučio je da sada on želi miješati juhu. Vjeverica i Mačak nisu se složili s tom idejom te je izbila burna svađa nakon koje Patak odlazi u šumu. Mačak i Vjeverica mislili su da će se Patak brzo vratiti no nakon što se nije vratio cijeli dan oni krenu u potragu za malenim Patkom… Ostatak će te naravno morati pročitati sami. 


„I nastade nevolja,
užasna zlovolja,
svađa,
tučnjava
i metež
u staroj bijeloj kolibi.“

 

Priča je vrlo zanimljiva nudi i pregršt tema za razgovor nakon što se pročita. Teme prijateljstva, povjerenja, odgovornosti približene su djeci na njima razumljiv način, a ilustracije su fantastične… prava mala umjetnička djela, prepuna detalja. Ako niste još čitali ovu divotu obavezno ju pročitajte što prije. Ovi jesenski dani idealni su za to.. tko zna, možda i vi odlučite skuhati juhu od bundeve.


DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 31

Izdavač i cijena: Golden marketing – Tehnička knjiga, Zagreb 2004. - 90,00 kn

Autor: Helen Cooper

Prevela: Sanja Lovrenčić

O AUTORICI: Helen Cooper rođena je 1963. u Engleskoj i živi u Londonu, a školovala se za profesoricu glazbe prije nego što je počela pisati i ilustrirati knjige za djecu. Njezina prva knjiga za nakladnika Doubleday, „Medvjed pod stubama“, izabrana je za Waterstoneovu knjigu mjeseca i osvojila je nagradu Smarties Young Judges’ Book, a 1997. g. dobila je nagradu Kate Greenway za slikovnicu „Beba koja nije htjela ići u krevet“.

Primjedbe

Popularni postovi