Olujni kit

Olujni kit je jedna od onih slikovnica u koju se zaljubite odmah…i ta zaljubljenost ne prolazi. Ne znam da li su mi divnije ilustracije, jednostavnost teksta ili jednostavno poruka koju ova slikovnica nosi… sve u svemu, predivna slikovnica koja zaslužuje vašu pažnju. Ovo  je jedna od onih slikovnica koju možete samo listati i gledati ilustracije. Prekrasne su, same vam pričaju priču i bude emocije. U njima je nekako sve rečeno. Ma samo ih pogledajte…



Svako jutro Noin je tata odlazio rani i cijeli dan radio na svom ribarskom brodu. Kući se vraćao tek navečer. 


 Dječak Noa živio je sa svojim ocem i šest mačaka u kućici na plaži. I bio je vrlo usamljen. Tata je svakoga dana odlazio rano i cijeli dan radio na ribarskom brodu. Jednoga dana, nakon oluje, Noa na plaži pronađe kita koji se nasukao i odluči mu pomoći – odveze ga u svojim kolicima doma u kadu. Noa dan provede polijevajući kita vodom i pričajući mu priče. Iako se Noa brinuo što će tata reći kada pronađe kita u kadi, kada se to napokon dogodi tata se ne naljuti nego shvati koliko je Noa zapravo usamljen. Tata kaže Noi kako moraju vratiti kita u more kamo i pripada. I iako mu je teško Noa s tatom vrati kita u more nadajući se da će ipak vidjeti još koji put.


Noa je znao da je to ispravno, ali bilo se teško rastati. Bilo mu je drago da je tata ondje s njim.


Dok listate slikovnicu možete osjetiti onu usamljenost dječaka Noe i koliko je malo bilo potrebno da se to promijeni. Možemo zapravo povući paralelu sa stvarnim životom, jer realno gledajući, nisu li današnja djeca zapravo često usamljena… Nemojte dozvoliti da se to dogodi i s vašom djecom, provedite što je više vremena moguće s njima. Radite nešto zabavno…i svakako čitajte.

Izdavač ove divote je Meandar Media a njena cijena je 109kn.

DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 25

Izdavač i cijena: Meandarmedia, Zagreb 2017. - 109,00 kn

Autor i ilustrator: Benji Davies

Prevoditeljica: Vanda Mikšić

O AUTORU: Benji Davies je ilustrator i autor, za njega tvrde da je jedan od najdarovitijih autora za djecu. Njegova prva samostalna slikovnica Olujni kit osvojila je brojne nagrade. Benji je studirao animaciju a danas radi na raznim projektima - slikovnice, kratki animirani filmovi, glazbeni spotovi. Njegove slikovnice prevedenu su na mnoge jezike diljem svijeta. Trenutno živi u Londonu sa svojom suprugom Ninom. Više o Benjiu pronađite na njegovoj stranici Benji Davies.



Primjedbe

Popularni postovi