Duboko u šumi

Duboko u šumi stoji malena drvena kućica s devet krasnih prozora i crvenim ulaznim vratima. Bio je to savršen mali dom, ali je stajao pust, hladan i tužan.


Duboko u šumi je ruska narodna priča koju je u ovoj knjizi prepričao i ilustrirao  Christopher Corr. moram priznati da mi je ova slikovnica odmah zapela za oko zbog svojih neobičnih (za slikovnice) ilustracija. Boje su vrlo žive - prevladavaju crvena, žuta, narančasta i roza boja. Fluorescentne i moderne a opet podsjećaju na ilustracije starih ruskih bajki. Zaista neobično i drugačije ali vrlo životopisno.


Duboko u šumi stoji jedna krasna kućica i čeka svoje stanovnike. Jednoga dana kraj kućice je prošao miš i kada je vidio da je kućica prazna odlučio se u nju useliti. Ubrzo je do kućice doskakutao i žabac te se i on u nju uselio. Zatim je došla i zečica, pa dabar, lisica, pijetao, jelen i crvena vjeverica. Nakon njih i sova a za njom i dvije svrake i djetlić. I svi počeše živjeti zajedno. Jednoga dana do kućice je došao i veliki medo. Ali jao! Bio je prevelik za lijepu kućicu… što se dalje dogodilo i kako će završiti ova divna priča otkrijte sami. J


Glazba je prestala. Ples je završio. Miš i žabac i zečica i dabar i lisica i pijetao i jelen i vjeverica, sova i dvije svrake i djetlić izašli su iz kuće pred medu. Pogledavali su se i tužno tresli glavama. “Ne“, odgovoriše žalosni. U ovoj drvenoj kućici nema mjesta za velikog medu brundu!“


Sama priča namijenjena je mlađoj djeci. Likovi u slikovnici su životinje koje su bliske i poznate, a poruka priče je pozitivna i vesela. Zajedništvo i prijateljstvo životinjica osjete se u cijeloj priči. Tekst je vrlo melodičan i jednostavan, a njegovo ponavljanje samo doprinosi tom nekom toplom osjećaju koji ova priča budi.
Pročitajte!




DOB: 2+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 32

Izdavač i cijena: Plantopija, Zagreb 2016. - 95,00kn

Prepričao i ilustrirao: Christopher Corr

Prevoditeljica: Nataša Ozmec


O AUTORU: Christopher Corr rođen je u Londonu gdje je studirao na Kraljevskom koledžu umjetnosti. Slikovnicu Duboko u šumi ilustrirao je tehnikom gvaša na ručno izrađenom papiru. Christopher i danas živi u Londonu te radi na raznim projektima. Ukoliko ste zainteresirani više njegovih radova možete pogledati na stranici Christopher Corr.

Primjedbe

Popularni postovi