Kod zubara

Ova edukativna slikovnica priča nam priču o kozi Rozi i strašnoj zubobolji koja ju mori.


Strašna bol Rozu mori,
sa zuboboljom se bori.
Ludo Floki taksi vozi
da pomogne jadnoj kozi.


Jadna naša koza Roza bori se sa strašnom zuboboljom. No njenom problemu može se vrlo lako doskočiti. A to je svakako odlazak zubaru! U tome joj je pomogao taksist Floki koji je jureći odvezao Rozu zubaru -Kravici Poli. Ona je lijepo očistila karijes i savjetovala Rozu kako se brinuti o svojim zubima. Strašan problem je tako brzo riješen.

Koji zub vas, Rozo, boli?
pita kozu zubarica Poli.
Što ste sinoć jeli,
travu ili korijen cijeli?


Slikovnica je jako zgodna i prilagođena vrtićkom uzrastu te bi ju svakako trebali pročitati sa svojim klincima. Pogotovo ako spadaju u one koji ne vole prati zube, a još manje odlazak zubaru. Vjerujem da će ova slikovnica pomoći da se to promijeni. Osobno, slikovnica mi se jako dopala jer osim simpatičnih ilustracija i šaljivog teksta nudi i malo edukacije kada je u pitanju higijena zubića. „Redovito zube prati! Jače ih četkat i polirat, i puno češće kontrolirat!“  - mantrica koju bi roditelji trebali prenijeti djeci jer svi znamo koliko je važna dentalna higijena. Moje dijete zubiće još nema, ali čim dođemo u tu dob, a pogotovo prije odlaska zubaru definitivno ćemo čitati ovu slikovnicu.


Nedavno sam se oduševila kada sam kod pedijatrice svoga djeteta vidjela punu policu razno raznih slikovnica. Smatram da je to odlična ideja te bi ju rado voljela vidjeti i kod našeg stomatologa. A onda bi slikovnicu „Kod zubara“ definitivno uvrstila u must have. J 

DOB: 3+

UVEZ: tvrdi

BROJ STRANICA:28

IZDAVAČ I CIJENA: Eskadrila, Zagreb 2016. – 98,00kn

AUTORICA: Marijana Križanović

ILUSTRIRALA: Lana Hudina


O AUTORICI: Marijana Križanović profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti. Piše stručne članke za časopis Zrno, a pjesme, igrokaze i priče objavljuje u dječjim časopisima. Predaje engleski jezik u Osnovnoj školi Jakovlje. Voli čitati, učiti strane jezike i putovati. Živi u Zagrebu s obitelji i veseli se novim pričama. 

Primjedbe

Autor Unknown rekao je…
Hvala Čarobni svijet bajki na divnoj recenziji!❤️❤️

Popularni postovi