PLANET ZEMLJA - svijet od papira

 


Za početak moram reći da ne znam što me u ovoj prekrasnoj knjizi više oduševljava – način na koji je naš planet Zemlja predstavljen ili ove divne ilustracije od papira. Jer stvarno su nestvarne.. A još jedan veliki plus su i prozorčići koje otvarate i otkrivate mnoštvo informacija o našoj prekrasnoj planeti.

Knjiga je podijeljena na dvanaest poglavlja ( naš planet, tektonske ploče, vulkani, planine, ledenjaci, rijeke, špilje, pustinje, obale morsko dno, vrijeme, oluje) u kojima je predstavljen planet Zemlja uz dodatak rječnika u kojemu su navedeni neki važni pojmovi.  


Naš planet Zemlja golema je kugla koja putuje svemirom prelazeći stotine kilometara u sekundi. Prekrivena je gustim zelenim džunglama, vrelim pustinjama i dubokim, prostranim oceanima. No ispod svoje površine krije mnoštvo tajni koje ćemo otkriti – od sjajnih dragulja koji blistaju unutar stijena do nepreglednih međusobno povezanih podzemnih sustava špilja i vrelih džepića užarene magme.

I zaista je tako. Ovu knjigu djeca neće samo uzeti i čitati, uz nju će se osjećati kao pravi mali istraživači – istraživati će njene stranice, otkrivati sloj po sloj čudesa koja se skrivaju duboko u zemljinoj kori ili daleko među ledenjacima i oblacima. Sve dok im je mi odrasli malo ne posudimo i sami odlučimo uroniti u njenu divotu. 😊 Jer ove ilustracije su… wow.. ja sam stvarno oduševljena i svakim listanjem postajem još zaljubljenija. Iskreno vam od srca preporučam da ovu knjigu, ako ikako možete, nabavite za svoju kućnu biblioteku.


A ako želite zaviriti u ostale kreacije studija BOMBOLAND ovdje vam stavljam link. Odvojite si malo vremena i uživajte! 😊

 


DOB: 5+

Uvez: tvrdi

Autorica: Ruth Symons

Dizajn: Kieran Hood

Ilustracije: Bomboland

Izdavač i cijena: Profil Knjiga d.o.o. 2020. – 129,00kn

 

Primjedbe

Popularni postovi