NAJLJEPŠE ANDERSENOVE BAJKE / NAJLJEPŠE MITOLOŠKE PRIČE

 

Nakon prekrasnih Najljepših bajki braće Grimm i Najljepših Perraultovih bajki nakladnička kuća Znanje izdala je i zbirku Najljepše Andersenove bajke te zbirku koja me jako iznenadila i razveselila Najljepše mitološke priče. I ovoga puta riječ je o knjigama velikog formata tvrdih spužvastih korica koje u sebi skrivaju prekrasno ilustrirane odabrane bajke i priče.

Najljepše Andersenove bajke

Zbirka sadrži trinaest bajki od kojih su neke malo više, a neke manje poznate. Svaku bajku ilustrirao je drugi ilustrator i time joj dao još jedan dašak posebnosti. Ilustracije su bogate, šarene, a tekst velik i lako čitljiv. Ovako pisane knjige odlične su za one mlađe čitače koji tek vježbaju samostalno čitanje. Bajke koje se nalaze u ovoj zbirci su: Postojani kositreni vojnik, Divlji labudovi, Ružno pače, Kresivo, Mala sirena, Palčica, Snježna kraljica, Djevojčica sa šibicama, Leteći kovčeg, Carevo novo ruho, Kraljevna na zrnu graška, Snjegović i Slavuj.

 


Najljepše mitološke priče

Druga zbirka sadrži četrnaest prekrasno ilustriranih mitoloških priča. Moram priznati da me se ova zbirka jako dojmila i da sam uživala u njenom čitanju. a vjerujem da će i vaši mališani jer ova zbirka mitova je prilagođena upravo njima. Svaki mit divno je ilustriran i napisan baš za djecu. S obzirom da sve ove mitove znam i volim ali sam ih čitala u puno starijoj dobi i u formi kada uz njih nisu bile ilustracije ili su bile vrlo ozbiljne, razveselila sam se vidjevši ovu zbirku koja mi omogućava da svoju djecu što ranije uvedem u još jedan divan svijet koji volim. Vjerujem da će razveseliti i vas, pogotovo ako volite mitologiju.

Mitovi koje zbirka sadrži su: Podrijetlo bogova, Olimpski bogovi, Pandora i Prometej, Demetra i Perzefona, Minotaurov labirint, Panova frula, Heraklove pustolovine, Kralj Mida, Perzej i Meduza, Pegaz i Belerofont, Jazon i Argonauti, Erida i jabuka razdora, Trojanski rat, Odisejeva putovanja

 


DOB: 4+

Uvez: tvrdi, spužva

Broj stranica: 176

Prepričala: Stefania Leonardi Hartley

Ilustracije: Valentina Moscon, Alessandra Fusi, Fabricia Nuccio, Roberta Vottero, Fabiano Fiorin, Laura Sighinolfi, Francesca Pesci, Michele Bizzi, Laura Rigo, Giovani Abeille, Luca Poli, Giulia Baratella, Valentina Fontana, Martina Peluso, Leandra La Rosa, Elena Larussi, Silvia Forzani, Katya Longhi, Roberto Irace, Marco Salogni, 

Prijevod: Mirna Šimat

Izdavač i cijena: Znanje 2020. – 99,00kn



Primjedbe

Popularni postovi