DOBAR DAN, MEDO! / DOBAR DAN, KITE!

 


Nove slikovnice koje su ovih dana stigle u naš dom oduševljavaju nas. Danas vam želim predstaviti dvije nove slikovnice iz serijala "Istraži" o morskim i šumskim životinjama naslova Dobar dan, medo! i Dobar dan, kite! uz koje će vaši mališani moći uživati u otkrivanju stanovnika šume i oceana.

Dobar dan, medo! vodi nas u šumsku pustolovinu u kojoj na svakoj stranici upoznajemo jedno šumsko stvorenje. Na svakoj stranici osim životinja ilustrirani su i dječaci i djevojčice koji ih pozdravljaju i zajedno s nama istražuju šumu i njene stanovnike. Jelen, lisica, kunići, sova, medo, dabrovi, miševi, vjeverice, vukovi i šišmiši zanimljivi su šumski stanovnici, svaki sa svojim posebnostima koje vaši mališani trebaju otkriti. Čime se hrane, kako grade svoje domove, kada spavaju, jesu li mesojedi, biljojedi  ili svejedi te čemu služe oštre kanđe samo su neke činjenice koje možete otkriti među ovim stranicama. 

Pozdravi obitelj dabrova. Svoju nastambu grade od trupaca i grana. Imaju dugačke, oštre zube kojima mogu pregristi drvo. Svoju mladunčad uče kako treba graditi. 



U drugoj slikovnici iz serijala, Dobar dan,kite! mališani imaju priliku upoznati hobotnicu, morskog psa, morske konjice, morske lavove, plavog kita, meduze, kornjače, jastoge, ribu udičarku i dupine, morske životinje koje se jednako kao i šumske razlikuju po svojim prehrambenim navikama, izgledom i mnogočemu drugom. I u ovoj slikovnici uz životinje plivaju, rone i voze se u podmornici djeca, što mi samu slikovnicu čini još privlačnijom. 

Sada upoznaj morske konjice. Ove neobične ribe žive u blizini koraljnih grebena i livada s morskom travom. Morski konjici imaju ČVRST vanjski kostur koji pomalo sliči oklopu.


Obje slikovnice u sebi skrivaju i prozorčiće koje treba otvoriti kao i preklopne stranice koje stvaraju sasvim novu sliku pri čitanju.

Slikovnice su divno ilustrirane i pune raznih zanimljivosti. Jakob i ja  trenutno najviše istražujemo ocean i njegove stanovnike, prisjećajući se mora, bućkanja i ribica, a u šumsku pustolovinu krenuti ćemo uskoro, taman s početkom jeseni.

 


DOB: 2+

UVEZ: tvrdi, kartonska slikovnica

Autor i ilustrator: Sam Boughton

Prijevod: Tanja Konforta

Izdavač i cijena: Profil Knjiga, 2020. – 69,00kn

 

Primjedbe

Popularni postovi