PASTELE SE VRAĆAJU KUĆI

 

Olivera Jeffersa obožavam otkako sam pročitala njegov Dug put kući i veselim se svakoj njegovoj slikovnici jer ne sumnjam da će biti fantastična. Nakon oduševljenja Pastelama u štrajku jako smo se razveselili jednako zabavnom nastavku – Pastele se vraćaju kući. 

Ovoga puta umjesto pisama Duncan je dobio hrpicu razglednica koje su mu poslale njegove posvuda rasute pastele.

Hej, Duncane,

Sjećaš se prošle NOĆI VJEŠTICA kad smo rekli tvojem mlađem bratu da ispod podrumskog stubišta postoji DUH? A onda smo nacrtali SVAŠTA JEZIVO na zidu? Stvarno je bilo smiješno kad je pobjegao VRIŠTEĆI, zar ne? Ali nije bilo tako smiješno kad si me ZABORAVIO ponijeti iz PODRUMA! Molim te, dođi po mene! Nekako…strahovito…umirem od straha…

Tvoja uplašena prijateljica

NEONSKOZELENA pastela.


Pastele raznih boja našle su se u vrlo nezavidnim situacijama. Jadnu bordo pastelu prepolovio je Duncanov tata kada je na nju sjeo pa sada hoda spojena spajalicom. Neonsko crvena pastela ostala je pokraj hotelskog bazena na kojemu je s Duncanovom obitelji provodila praznike te sada kreće na put kući. A sjećate li se dvije svađalice iz Pastela u štrajku? Narančasta i žuta pastela rastopile su se zajedno na suncu i sada hodaju spojene..

Ova slikovnica, jednako kao i Pastele u štrajku nasmijati će vas i vašu djecu svojom pričom. Uživala sam čitati Duncanove razglednice i otkrivati u kojim su se to sve zgodama i nezgodama našle razasute pastele. Na kraju priče Duncan skupi sve svoje pastelice i za njih napravi nešto jako lijepo – mjesto na kojemu će se svaka pastela osjećati kao kod kuće.


Ovu je jedna od slikovnica koju nakon što pročitate jednom imate potrebu čitati opet. Od srca vam je preporučam jer će vas pastele s karakterom oduševiti svojim humorom.


DOB: 4+

Uvez: meki

Broj stranica: 48

Autor: Oliver Jeffers

Ilustracije: Drew Daywalt

Prijevod: Ozren Doležal

Izdavač i cijena: Profil, 2020. - 69,00kn

Primjedbe

Popularni postovi