KAKO PRESTRAŠITI ČUDOVIŠTE

 



Ja sam Oto. Oto Skakavac. Drugo o meni nećete

saznati. Osim toga da sam otjerao tri čudovišta

i četiri žohara.

 

Jednom me je posjetio Filip. Filip Zec.

Došao je na čaj. Izgledao je poprilično potišteno.

 

Filipa je snašla velika nevolja. Edi Glista.

Premda Edi Glista nije bio ništa u usporedbi

s uistinu ogromnom nevoljom

na koju je naletio danas navečer.

 

Znate li kojom nevoljom? Pretpostavljate... Naime, pod Filipov krevet zavuklo se neko nepoznato čudovište te je došao zamoliti Ota da mu pomogne otjerati ga.  Dvojica dječaka zajedno kreću u jednu veliku pustolovinu - tjeranja čudovišta ispod kreveta. 

Svi znamo da postoje tri vrste čudovišta.

NEZGRAPNA, ZUBATA I DLAKAVA.



Za početak dječaci moraju otkriti o kojem se čudovištu radi. Krenuli su s pretpostavkom da se pod Filipovim krevetom krije Nezgrapno čudovište, ona nisu jako bistra i najviše se boje puhaćeg orkestra. No pod krevetom nije bilo Nezgrapno čudovište. Nije bilo ni Zubato ( koje se najviše boji malinovog sirupa protiv kašlja) pa ni Dlakavo (boje se kupanja) i to je dječake jako zbunilo. Jedno rješenje za njihov problem bio je gospodin Klepetalo. Naime on je bio svjetski i svemirski putnik i svašta je vidio i znao. No neću vam otkriti je li i kako gospodin Klepetalo pomogao dječacima. Ostavljam vam da to otkrijete sami. 😊

Ova slikovnica vrlo je zanimljiva i zaista posebna. Poruka koju nosi jedna je od važnijih koje želim prenijeti svojoj djeci. I „čudovišta“ se nečega boje, samo treba otkriti čega i hrabro im se suprotstaviti. Jedino tako ih možemo pobijediti.

Uživala sam u čitanju slikovnice i gledanju ovih divnih ilustracija. Vjerujem da će te i vi i vaša djeca. Pogotovo oni mališan koji se trenutno nalaze u fazi kada su čudovišta koja vrebaju ispod kreveta i ostalih zakutaka sobe normalna stvar. Vjerujem da će im ova slikovnica pomoći vidjeti da nisu sami u svome strahu te ih ohrabriti da se s njim suoče, ma koliko god on veliki i strašan bio. A možda na to potakne i nas odrasle – jer svi imamo svoja „čudovišta ispod kreveta“.

Uživajte!

 


DOB: 5+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 24

Autorica: Jana Bauer

Ilustracije: Malgosia Zajac

Prijevod: Krešimir Krnić

Izdavač i cijena: Ibis grafika, 2020. – 90,00kn 


Primjedbe

Popularni postovi