FANTASTIČNO SJAJNE ŽENE KOJE SU UŠLE U POVIJEST



Nakon odlične slikovnice Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet koju jednostavno obožavamo, Profil knjiga donosi nam jednako sjajan  nastavak ove slikovnice - Fantastično sjajne žene koje su ušle u povijest. Slikovnica je pisana i ilustrirana na istom scrapbook principu ( obilje oblačića, ranih fontova, mapica..) , a nakon neponovljivih Coco Chanel, Fridi Khalo, Marie Curie, Amelie Earhart i mnogih drugih, ovoga puta  možete čitati o Valentini Tereškovi, faraonki Hatšepsut, Marry Shelly, Mary Wollstonecraft i ostalim važnim ženama. Jednako kao i u prvom nastavku, svaka žena predstavljena je na dvije stranice s mnoštvom važnih činjenica o dotičnoj, odlično ilustrirana i jako zanimljiva. Užitak za čitanje i učenje.


Neke od zanimljivih činjenica:
1.     
       Pocahontas je rođena oko 1595. Godine kao kći poglavice američkog indijanskog plemena Powhatan koje je živjelo na istočnoj obali današnje američke savezne države Virginije. Način života Pocahontas i njezina naroda zauvijek se promijenio kada su 1606. Stigli brodovi iz Engleske.
2.      
       Flora Drummond borila se za veća prava žena iz radničke klase, a 1906. pridružila se Ženskoj socijalnoj i političkoj uniji (WSPU).
3.      
       Josephine Baker rođena je 1906. U St. Louisu, u američkoj državi Missouri. Njezin obitelj bila je vrlo siromašna i Josephine je od malih nogu morala zarađivati za život... kada je porasla svojim predstavama oduševila je svijet.


Nakon prve slikovnice Fantastično sjajne žene koje su promijenile povijest spomenula sam i ovaj nastavka koji je tada taman friško izašao u nadi da će nam ga prevesti i pripremiti ekipa iz Profil knjige, a sada vam želim reći da je autorica izdala i treći i četvrti nastavak pod nazivima – Fantasticaly Great Women Who Worked Wonders i najnoviju Fantasticaly Great Women Who Saved The Planet za koje se jednako nadam vidjeti i na hrvatskom jeziku. Baš bi bilo super imati ovakav kompletić slikovnica, zar ne?

DOB: 3+

Uvez: meki

Broj stranica: 32

Izdavač i cijena: Profil knjiga, Zagreb, 2018 – 59,00kn

Autorica i ilustratorica: Kate Pankhrust

Prijevod: Dina Morić Bošnjak

Naslov originala: Fantastically Great Women Who Made History


Primjedbe

Popularni postovi