Svemirci gaćoljupci , Svemirci gaćoljupci spašavaju Zemlju

„Svaki je svemirac gaćoljubac
Za veličinu i boju taj ne mari
Ali u svemiru gaća nema!
Zato, poslušaj sad dvije – tri stvari…“


Svemirci gaćoljupci urnebesna je slikovnica u rimi. Simpatične ilustracije svemiraca sigurno će nasmijati i zabaviti i vaše mališane. Kada sam ovu slikovnicu čitala djeci za uzvrat sam dobila onaj oduševljeni zabavljeni izraz lica koji sigurno volite vidjeti na licima vaše djece. Svemirci koji nam kradu gaće? Odličan razlog za smijeh. Ovo je maštovita priča o svemircima koji na Zemlji kradu sve vrste i veličine gaća – ako su i vaše nestale sigurno su ih ukrali svemirci. J  
Njen nastavak Svemirci gaćoljupci spašavaju Zemlju jednako je smiješan i zabavan. Naši svemirci pomoću ukradenih gaća spašavaju Zemlju.


Svemirci vole gaće
I sva sreća da je tako.
Da njih i gaća nije bilo
Naš svijet je mogao propasti lako!“
  


Slikovnice krase vesele i šarene ilustracije a šaljivi tekst u rimi je zvučan i brzo pamtljiv. Svakako vrlo zabavne slikovnice. J
Svemirci gaćoljupci i Svemirci gaćoljupci spašavaju svijet su prve dvije slikovnice iz serije o gaćoljupcima – na hrvatskom možete pronaći i Dinosauri gaćoljupci te Svemirci gaćoljupci pomažu Djedu Mrazu od izdavača Školska knjiga (po cijeni od 45kn)  a ako volite čitati i na engleskom možete pronaći i nastavke  „Pirates Love Underpants“, „Monsters Love Underpants“ te „Aliens Love Underpants“.

DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 25

Autor: Claire Freedman 

Ilustrator: Ben Cort

Prevela: Petra Matić

Izdavač i cijena: Školska knjiga, Zagreb 2011 - 45.00 kn

O AUTORU:

Claire Freedman je britanska spisateljica. Iako je radila mnoge poslove (tajnica, šoping asistent, sestra u zubarskoj ordinaciji,…) nakon što je upisala tečaj kreativnog pisanja započela je svoju spisateljsku karijeru – pišući priče za djecu koje su se odmah pokazale uspješnima. Danas isključivo piše i ne može zamisliti da radi išta drugo. Živi i radi u Engleskoj.  

Primjedbe

Popularni postovi