Medo Tobi na seoskom gospodarstvu

„U seoskom je dvorištu uvijek mnogo posla. Medo Tobi pomaže seljaku Franji. Kolicima dovoze krumpir i veliku tikvu u trgovinu seoskog gospodarstva. A krave ih radoznalo promatraju.„


Jeste li već čitali slikovnice o medi Tobiju? Ako jeste onda već znate koliko su divne, ako niste pravo je vrijeme da upoznate ovog slatkog medvjedića. Iako slikovnica o medi Tobiju ima više, danas ću vam predstaviti „Medo Tobi na seoskom gospodarstvu“.  Za početak ilustracije su zaista jako lijepe i prilagođene najmlađima. Mnoštvo detalja izvrstan je poticaj da sa svojom djecom usvajate nove riječi, imenujete biljke, životinje i mjesta koja se u slikovnici nalaze čime ćete sigurno obogatiti vokabular djeteta ali i pomoći mu usvojiti neka nova znanja. Čar ove slikovnice (kao i svih „meda Tobija“) upravo i je u tome da s djetetom proučavate slike i imenujete što se sve tamo nalazi. Ova slikovnica prikazuje koje sve životinje žive na jednom seoskom gospodarstvu, što se sve tamo radi i slično. Tekst je vrlo kratak i jednostavan te je prilagođen djeci mlađe dobi (iako će i oni stariji rado zaviriti u nju).



Slikovnica je većeg formata i tvrdih kartonskih korica što će mlađoj djeci omogućiti lakše listanje stranica i proučavanje ilustracija.

DOB: 18m +

Uvez: tvrdi – karton

Izdavač: FORUM d.o.o. Zadar 2013.

Autor i ilustrator: Hartmut Bieber

Prevela: Tamara Marčetić



Primjedbe

Popularni postovi