Priče Beatrix Potter

Jeste li već zavirili u predivne priče Beatrix Potter? 


Zečić Petar iliti Petar Zecimir i ostatak društva (Tomica Macan, gospođa Mišedić, Vjeverac Orašar,..) i njihove dogodovštine jako su mi se svidjele. Osim simpatičnih priča koje kada čitate zaista nose onaj neki osjećaj kao da sjedite u bakinom krilu i slušate priču, knjiga je puna divnih ilustracija u stilu viktorijanskog doba. 


Životopisni krajolik i opisi svakodnevnih situacija dozvoljavaju da se u priču doslovno utone… Na svakoj stranici knjige nalazi se ilustracija koja prati sadržaj priče a ono što mi se posebno svidjelo je to što se prije svake priče nalazi kratak sažetak kako je priča nastala.


 Ova knjiga je zbirka priča - zgodno za pročitati po jednu priču navečer prije spavanja. J .
Priča o Petru Zecimiru prva je objavljena i postigla je golem uspjeh – godinu dana nakon objave priče Beatrix je osmislila i igračku s njegovim likom kao prvu u nizu proizvoda s motivima likova iz njenih priča. Petar Zecimir popularan je i danas te se mogu kupiti (na žalost ne i u Hrvatskoj) plišane igračke i razne druge stvarčice s njegovim likom.


Ovu knjigu izdala je Mozaik knjiga i prodavala se po cijeni od 250,00 kn. Na žalost na stranicama Mozaik knjige piše da je trenutno rasprodana. Nadam se novoj nakladi jer je ovo knjiga koju bi svakako voljela imati u svojoj kolekciji.

DOB:5+

Uvez: tvrdi 

Broj stranica: 400

Izdavač: Mozaik knjiga, Zagreb 2002.

Autorica i ilustratorica: Beatrix Potter

Prevela: Ivanka Borovac

O AUTORU:

 Beatrix Potter rođena je 28.07.1866. u Londonu. Bila je engleska spisateljica i likovna umjetnica poznata po raskošno ilustriranim pričama o antropomorfnim životinjama. Kao dijete, Beatrix je provodila mnogo vremena crtajući biljke i životinje a za inspiraciju kasnijih priča poslužile su joj brojne životinje koje je obitelj Potter imala za ljubimce. Njenu najpoznatiju i prvu priču inspirirali su njeni zečevi Petar i Benjamin. Omiljena tehnika bio joj je akvarel a fantastični prizori životinja odjevenih u ljudsku odjeću i zabavljenih ljudskih poslova krasiti će njene priče.. Krajem 19. stoljeća Beatrix je po prvi puta uspjela prodati svoje crteže a kasnije na nagovor svoje guvernante i prijateljice odlučuje objaviti vlastite književne uratke

Primjedbe

Popularni postovi