Kako uhvatiti zvijezdu padalicu

Jednoga dana mali medvjedić sjedio je u šumi i gledao u list koji samo što nije pao s grane. Naime medo je bio sam i želio je uhvatiti „čarobni“ list koji mu je trebao ispuniti jednu želju. A medvjedić je žarko želio prijatelje..


 Što radiš? – upita jež medvjedića.
-          Sjedim i čekam da padne zvijezda – progunđa medo.
-          Posljednja zvijezda jeseni.
-          Oh, smijem li čekati s tobom?
Medo ne reče ništa, samo se pomakne ustranu i napravi mjesta.


I tako su mali medvjedić i ježić sjedili i čekali. Uskoro su im se pridružili i miš i zeko, a s vremenom je doskakutala i vrckava vjeverica. Pet životinjica čekale su da padne jedan crveni list u obliku zvijezde (list koji se vjeverica ponudila spustiti, magičan list koji će ispuniti medinu želju). No čekanje se pretvorilo u igru i zabavu, a medina želja ispunila se i bez magičnog lista. Pet životinjica postali su prijatelji..


Nakon toga pet se prijatelja igralo zajedno svakog dana. Čarolija lista se ostvarila.


Kako uhvatiti zvijezdu padalicu preslatka je priča o prijateljstvu, a radnja je smještena upravo u jesen. Divne boje i slatke ilustracije privući će pažnju i onih manjih mališana, a i vi će te sigurno uživati u ovoj toploj priči. Ono što mi se osobno jako svidjelo je to što se na kraju slikovnice nalaze natuknice s idejama pod nazivom „Što dalje“. Razgovor o slikovnici, šetnja i potraga za lišćem samo su neke od ideja koje su predložene i koje možete raditi sa svojom djecom.  



-        Izdavač slikovnice je Znanje i slikovnica se može kupiti u kompletu od 10 slikovnica - Velika zbirka priča po cijeni od 150kn.

DOB: 2+

Uvez: meki

Broj stranica: 24

Izdavač i cijena: Znanje, Zagreb 2015. - komplet 150,00 kn

Autor: Heidi Howarth

Ilustrator: Daniel Howarth

Prevela: Valentina Barić

Primjedbe

Popularni postovi