LINDBERGH - Velika pustolovina miša zrakoplovca

U jednom velikom gradu početkom 20.stoljeća svaki zakutak i skrovište bilo je puno mišića…no odjednom se mišji cijuk više nije čuo. Jedan mali miš, koji je svoje vrijeme najviše volio provoditi u knjižnici luta gradom i traži svoje prijatelje. No svi su otišli. Mačke, sove i ljudi otjerali su male miševe koji su se ukrcali na prekooceanski brod i planiraju pronaći novu zemlju u kojoj će živjeti. Mali miš se također želi ukrcati na brod no nikako ne uspijeva. Tada odlučuje da će on u daleku zemlju odletjeti. Praveći nacrte, isprobavajući krila i na kraju usavršavajući pravi pravcati zrakoplov miš napokon kreće u novi život…


 S kojim se sve problemima miš susreo i tko je sve na njega vrebao najbolje je pročitati u ovoj knjizi koja je zapravo pravo malo umjetničko djelo. Ilustracije mi malo vuku na steampunk i svakako su jako zanimljive. Definitivno drugačije. J


Na kraju knjige pronaći će te i kratke crtice iz povijesti zrakoplovstva.  Nekoliko informacija o Ottu Lilienthalu, Braći Wright i Charlesu Lindberghu.


Ukoliko imate malo starijeg dječaka koji voli zrakoplove i uživa u povijesnim činjenicama sigurno će uživati u ovoj poučnoj slikovnici koja je odmah po izlaženju dobila sve pohvale, a 2015. nominirana je za najugledniju njemačku nagradu za književnost za djecu i mlade Deutscher Jugendliteraturpreis te prevedena na više od 25 jezika. A osim mladih čitača i oni stariji neće ostati razočarani listajući i uživajući u svakoj stranici ove dječje knjige.


Svakako pročitajte!

DOB: 6+

Uvez: tvrdi

Broj stranica:84

Autor i ilustrator: Torben Kuhlmann

Izdavač i cijena: Planet Zoe, Zagreb 2017. - 139,00 kn

Prevela: Dunja Flegar

O AUTORU:

Torben Kuhlmann mladi je njemački ilustrator a knjiga LINDBERGH – velika pustolovina miša zrakoplovca njegova je debitantska knjiga. Torben ima 34 godine, živi i radi u Njemačkoj, studirao je na Sveučilištu primijenjenih znanosti  a ova knjigu  izradio je kao diplomski rad. I postao poznat. Napisao je još jednu knjigu „ARMSTRONG – The Adventurous Journey of a Mouse to the Moon“ – još jednu priču o mišiću s elementima povijesti.

Ja nadam se skorom prijevodu i ove divote. J  

Primjedbe

Popularni postovi