Ježica Vici u šumskoj češljaonici

Cijeli Zelengaj već dana bruji samo o šumskoj češljaonici.“


Danas vam predstavljam jednu zaista toplu priču o popularnoj češljaonici lisice Cice i malenoj nestašnoj ježici Vici koja se kao i sve ostale životinje odlučila otići na tretman u šumsku češljaonicu.

Bila je vrlo draga, ali i radoznala. Upravo ta radoznalost dovodila ju je u razne nestašne zgode i nezgode. Vici je jednostavno sve morala vidjeti i iskušati.“


I tako naša Vici ponese sa sobom punu košaricu finih slastica, naime lisica Cica svoje je tretmane naplaćivala finim obrocima, i zaputi se u popularnu češljaonicu. No iako je lisica Cica bila jako zadovoljna ručkom odmah je primijetila da bi uređivanje jedne bodljikave ježice moglo biti malo nezgodno. Ali Cica ne odustaje tako lako… i tako, umjesto da lisica Cica samo opere Vicine bodlje, ona joj predloži kupanje u koritu prepunom mirišljave vode. Oh, kako li se Vici samo dobro zabavljala... pjenasti mjehurići prskali su na sve strane a lisicu Cicu to baš i nije veselilo… što se kasnije dogodilo prepuštam vam da pročitate sami. Zapamtite samo da i u lošim odlukama uvijek možemo pronaći nešto dobro, barem pučno iskustvo… J


Što je, tu je! Ako i ne izgledam baš najbolje, neću biti žalosna. Imam jednu utjehu: uvijek ću se rado sjećati kako mi je bilo lijepo u koritu.


Ježica Vici u šumskoj češljaonici simpatična je slikovnica u kojoj životinje imaju ljudske osobine, a divne ilustracije krase svaku stranicu. Definitivno topla i simpatična slikovnica idealna za čitanje u ovim jesenskim danima.

DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 26

Autor: Sonja Zubović

Ilustrator: Petra V. Rundek

Izdavač: TEKSTON umjetnička organizacija, Zagreb 2011.

O AUTORU:

Sonja Zubović rođena je 1962. u Zgrebu, a do završetka studija živjela je u Jastrebarskom. Do sada je objavila nekoliko priča, romana i pripovijetki za djecu, ali i poeziju za odrasle. Osvojila je razne nagrade za svoj rad.  Najljepša stonoga sunčanih vrtova, pripovijetka za djecu uvrštena u ICDL - International Children s Digital Library  - međunarodnu digitalnu dječju knjižnicu u Washingtonu.  Čudesna kuharica Lize Brljize, Dobri zmaj Zumi i Ježica Vici u šumskoj češljaonici samo su neki od njenih poznatih radova. 

Primjedbe

Popularni postovi