Što je bubamara čula Što je bubamara čula ovaj put

Jeste li već čitali dogodovštine male bubamare?


Na jednoj farmi uz mnoštvo glasnih seoskih životinja našla se i naša mala šutljiva bubamara. Zabavu i veselje mogu im pokvariti jedino Kršni Krešo i Šašavi Saša. U slikovnici „Što je bubamara čula“ lukavi dvojac i njihov pakleni plan o krađi šampionske krave sprječava upravo naša mala bubamara. 


Dok u nastavku „Što je bubamara čula ovaj put“ Kršni Krešo i Šašavi Saša bacaju se u krađu crvene koke a naša mudra bubamara i ovoga puta staje na kraj njihovu planu.


Simpatične, zabavne i šarene slikovnice ( iz nekog razloga mene posebno zabavljaju one divne šljokice na naslovnici) autorice planetarno popularne Julije Donaldson i ovog puta ilustratorice Lydie Monks kod nas se čitaju s velikim veseljem. Osim što su tematski klincima vrlo zabavne, slikovnice se mogu čitati i mlađoj djeci koja će uz silno mukanje, lajanje i gakanje vrlo brzo usvojiti koje životinje žive na seoskom dvorištu te kako se one glasaju.



Ovog ljeta izašla je još jedna slikovnica o avanturama male bubamare. „What the Ladybird Heard on Holiday“ treći je nastavak iz ove serije  koji će se nadam se brzo naći i na našim policama.

DOB: 2,5+

Uvez: mekani

Broj stranica: 32

Autorica: Julia Donaldson

Ilustratorica: Lydia Monks

Preveo: Ozren Doležal

Izdavač i cijena: Profil, Zagreb 2015. i 2016. - 49,00 kn

O AUTORU:

Julija Donaldson je iznimno talentirana, nagrađivana autorica brojnih slikovnica. Njezina prva slikovnica „Skučena kuća“ koju također imam priliku čitati na hrvatskom izdana je prije više od dvadeset godina a od tada Julija je napisala više od 160 knjiga uključujući i moderni klasik za kojega ste sigurno svi čuli „Grubzon“. Najotmjeniji div u gradu, Mali majmun u veliko brizi, Što je bubamara čula, Princeza i čarobnjak, Kućicu treba dijeliti, samo su neke od brojnih slikovnica koje možete pronaći u koje će te sigurno odmah zavoljeti. J

Primjedbe

Popularni postovi