ŠTO JE MEDO VIDIO U MUZEJU

Nakon zeke i knjižnice Ivanka Ferenčić Martinčić napisala je za nas i svojevrsni nastavak u čijoj je glavnoj ulozi ovoga puta slatki smeđi medo koji se našao u muzeju...

Jednoga dana, Robijeva mama odlučila je povesti Robija u muzej. Kako mu ne bi bilo dosadno Robi je odlučio u muzej ponijeti ruksak s igračkama među kojima se našao i ovaj krasni smeđi medo. No jednako kao i u priči o zeki i knjižnici, medo nesretnim slučajem biva zaboravljen i ostavljen u muzeju. 

Robi je medu zgrabio za šapicu i potrčao. U Robijevim rukama letio je medo poput suprejunaka pa nije uspio baš dobro pogledati gdje se nalazi. A onda je Robi sjeo na pod i izvadio iz ruksaka sve igračke. I baš dok se supermedo udružio s vitezovima da spasi autiće od dinosaura, stigla je mama...

...Kad je sve to komešanje utihnulo, maknuo je šapice s lica. Pogledao je oko sebe i brzo shvatio da nema ni Robija, ni mame, ni ruksaka! Ostao je ležati sam i uplašen na ulaštenom podu.

No ne brinite, medi nije bilo ni slučajno strašno i dosadno.  Uskoro ga je pronašao kustos Marko i poveo medvjedića u jednu sasvim novu pustolovinu – otkivanje muzeja.

Hodali su tako iz jedne prostorije u drugu kao da prolaze kroz labirint. I slušali jednu priču za drugom o svim nevjerojatnim stvarima koje su se ovdje nalazile. O novčiću koji je došao s drugog kraja svijeta. O smiješnom i čudnom biciklu koji je imao jedan golemi kotač i jedan sasvim malen, a onda i o drvenoj ptičici koja je klepetala svojim krilima, s kakvima su se djeca nekad igrala. Svaka sljedeća priča bila je još čarobnija, i u svim tim pričama medo se doista osjećao kao istraživač ili arheolog koji otkriva drugi svijet o kojem dotad ništa nije znao.

Medo je upoznao je nove ljude i otkrio puno toga zanimljivog u muzeju - što se sve u njemu nalazi, naučio mnoštvo novih pojmova i otkrio neke nove svjetove. Na kraju priče, po njega se naravno vraća njegov vlasnik Robi, a medo pun doživljaja ide sretan kući.

Što je medo vidio u muzeju prekrasna je, edukativna priča koju vam preporučam. Puna zanimljivosti i novih pojmova koji će obogatiti dječji vokabular ali i otkriti im nešto novo, neki novi svijet, a ovoga puta u pitanju je muzej i njegova čarolija. jer to ne voli muzeje i njegove tajnovitosti i priče... a mnogi ih na žalost još nikada nisu posjetili. Neka ova slikovnica bude poticaj na odlazak u muzej... Ja jako volim ovakve slikovnice i uvijek ih čitamo s veseljem. Pogotovo kada je obogaćena ovako lijepim ilustracijama u kojima klinci uživaju dok im čitam priču. 

A za kraj, posebno me veseli informacija da bi nam iduće godine trebala izaći i treća slikovnica na ovu temu, a ovoga puta raditi će se o maci i kazalištu. Jedva čekamo!

Ukoliko još niste pročitali slikovnicu što je Kako je zeko zavolio knjižnicu ovdje vam stavljam link pa svakako zavirite.

DOB: 3+

tvrdi uvez, 32 str.

Autorica: Ivanka Ferenčić Martinčić

Ilustrator: Nikolina Dinješ

Izdavač i cijena: Evenio, 2021. - 109,00

 +

Primjedbe

Popularni postovi