IZGUBLJENI RATNICI MIJENA

Nakon odlične priče Otok čuvara oluja koja nas je uvela u svijet tajanstvenog otoka Arranmorea i njegovih neobičnih stanovnika iz Znanja nam je stigla i nastavak kojeg sam s nestrpljenjem iščekivala.

Izgubljeni ratnici mijena vodi nas dalje u priču o dječaku Fionnu Boyleu, novom čuvaru oluja, čarobnim svijećama i čarobnici Morrigan koja se vrača u želji da osvoji otok i njegove stanovnike. Fionn i njegova sestra Tara te drugi stanovnici odlučni su u borbi za spas svog otoka, a detalje vam ne želim previše pisati jer ovu priču morate otkriti sami.

Jednog ledenog zimskog jutra, u morskim dubinama napola zaboravljenoga otoka, jedna je vodenjakinja plivala daleko od svojeg doma. Magla se nadvila nad morem kao veo i priljubila bijoj se o kožu kad bi virila iz vode: najprije kruna od koralja i kosti, a zatim žute oči, velike kao dva mjeseca. Blijedi ožiljak pratio je krivulju njezine čeljusti.

Zastala je u vodi.

Dječak je stajao na rubu oceana. Njušila je morsku sol u njegovoj krvi.

Polizala je usne.

Čuvar oluja.

Sjećala ga se.


Čarobna, uzbudljiva priča čije stranice jednostavno gutate oduševiti će sve mlađe knjigoljupce ali i one starije koji uživaju u romanima punih čarobnjaka, magičnosti i pustolovina. Obje knjige vratile su me u djetinjstvo kada sam s guštom otkivala svijet Harrya Pottera i Pet prijatelja, dane bezbrižnosti i vrućih ljetnih dana kada nikada nije bilo dovoljno vremena za knjige koje želim pročitati.

Čitajući ovaj roman pronaći ćete puno lijepih misli o vremenu (koje je i okosnica ove priče) o tome kako neumoljivo curi i kako bi bilo lijepo neke trenutke utkati u svijeću kako bi ih mogli ponovo proživjeti.  Opisi su slikoviti, puni detalja i mašte i jednostavno me možete odvojiti pogled kada jednom zaronite u priču.

Vjetar ga uhvati za zglobove, ali on ga otrese i zakorači još malo. Prolazio je prstom po hrpi stripova na noćnom ormariću, smješkao se praznim papirićima od slatkiša. Na prozorskoj dasci stajala je mutna vaza. U njoj je bio pregršt nezaboravaka koji su ga gledali. Vrata su se širom otvorila iza njega, kao da ga tjeraju van. Iz nekog razloga, otok nije htio da bude ondje.

Ovo je knjiga koju od srca preporučam i vama i vašim mlađim čitateljima. Divna, poučna i vrlo maštovita. Način na koji nam autorica opisuje situacije i priča priču divan je, možete se zamisliti u svakoj situaciji... Čuti šum vjetra, miris soli i voska..  Jedva čekam pročitati i završni dio trilogije o otoku Arranmore i otkriti kako završava ova pustolovina.

Ako još niste čitali Otok čuvara oluja link na recenziju vam ostavljam ovdje.


DOB: 9 +

tvrdi uvez, 288 str.

Autorica: Catherine Doyle

Prijevod: Hana Greta Matković

Izdavač i cijena: Znanje, 2021. – 119,00kn

Primjedbe

Popularni postovi