Pettson i Findus _ Auto s pedalama

 

Pettson i Findus slikovnice su koje jako volim i rado čitam. Bogate ilustracijom i tekstom, uvijek zanimljive radnje,

prava su poslastica za sve čitatelje. Nedavno nam je stigla i najnovija slikovnica s ova dva junaka – ovoga puta prilagođena i onim manjim čitačima i odmah ću reći koliko smo se i Jakob i ja oduševili. Volimo slikovnice koje imaju prozorčiće i mehanizme za otvaranje, ali ova nas je iznenadila brojem istih.

Odmah smo započeli s čitanjem i proučavanjem i zaista uživali. Teksta je malo, radnja jednostavna s pregršt detalja i zabave.


Jednoga sunčanog jutra Findus budi Pettsona kako bi što prije dovršili auto na pedale. Pettson se polako budi, doručkuje i pije kavu. A tek tada odlazi u radionicu gdje zajedno dovršavaju autić. Findus je presretan i odmah ga odlučuje provozati u dvorištu. Nakon zabavnog dana dvojac odlazi na spavanje.

Osim bogatstva prozorčića i mehanizama, zabave koju slikovnica nudi, osobno mi se jako svidjelo i to što je u slikovnici naglašena ta rutina, buđenje, doručak, posao, zabava i spavanje. Jakob je bio oduševljen Pettsonovom radionicom te smo morali duuugo proučavati što se sve u njoj krije, a jako ga je razveselilo i to što je mogao i sam zabijati čavliće i piliti…


Pettson i Findus auto s pedalama svidjeti će se i onim starijim čitateljima koji su već uživali u njihovim slikovnicama, ali posebno će oduševiti one mlađe čitatelje koji se tek upoznaju s ova dva junaka. Ja se nadam da će nam autor pripremiti još ovakvih slikovnica jer su zaista pun pogodak.

Imate moje velike preporuke.


 DOB:2+

Tvrdi uvez, kartonska slikovnica

 Ilustracije i tekst: Sven Nordqvist

Prijevod: Ilona Posokhova

Izdavač i cijena: Planet Zoe, 2021 – 99,00kn

Primjedbe

Popularni postovi