DRAGI ZOO


Otkako je stigla kod nas slikovnica Dragi ZOO jedna je od omiljenih slikovnica mojih mališana. Tvrdih korica, formata prilagođenog malenim ručicama, simpatičnih ilustracija u kombinaciji s prozorčićima koji se otvaraju postala je pravi hit i kod nas, što me ne čudi jer ovo je slikovnica koje je klasik već dugi niz godina. Dragi ZOO slikovnica je koja kombinira prozorčiće i igru skrivača, tek nekoliko rečenica koje se ponavljaju i onaj divni element iščekivanja i iznenađenja koje tjera na smijeh i veselje. I unatoč tomu što već slikovnicu znamo napamet, svaki put na je zabavno otvoriti prozorčić i oponašati životinju koja se iza njega skriva te ju „vratiti zoološkom vrtu“ i krenuti ispočetka.

U ovoj slikovnici dijete piše pismo zoološkom vrtu moleći ih da mu pošalju ljubimca.  I ovdje sam odmah sinu postavila pitanje „A koju životinju bi ti želio da ti zoološki pošalje?“ odgovore dobijem razne, svaki put jednako zabavne i kroz smijeh. Zmija, žaba, lav ili slon? Mogućnosti su razne…

Ubrzo dječaku krenu pristizati životinje koje iz raznih razloga nisu prikladne za kućnoga ljubimca. Neke su prevelike, previše ljute, previše mrgodne i svaki put dijete vrati životinju. Sve do samog kraja kada mu zoološki napokon pošalje životinju koju odluči zadržati. Što mislite, koja bi to životinja mogla biti?

Dragi ZOO slikovnica je uz koju će te se garantirano zabaviti. Interaktivna priča koja omogućava djetetu da pogodi ili kasnije predvidi koja životinja se skriva u kutiji. Također, odlična je i za mališane koji polako počinju učiti slova i čitati jer je tekst kratak i jednostavan, otisnut na bijeloj podlozi,  a prate ga izražajne ilustracije.

 
 

Nama je ovo odmah postala jedna od najdražih slikovnica i svakim čitanjem u njoj uživamo jednako kao i prvi put. Potražila sam i ideje za aktivnosti vezane uz ovu slikovnicu koje ćemo sigurno isprobati, fotkice stavljam i vama. 😊


  


DOB: 1+

kartonska slikovnica, 16 str.

Autor i ilustrator: Rod Campbell

Prijevod: Ilona Posokhova

Izdavač i cijena: Planet Zoe, 2021. - 69,00kn

Primjedbe

Popularni postovi