SVIJET GLEDAN KROZ MIKROSKOP



Jeste li već zavirili u ovu zgodnu kutijicu za istraživanje koju nam je pripremilo Znanje? Mi jesmo, i definitivno nam se jako svidjela.

Kutija se sastoji od pretinca s mikroskopom koji će, kada ga složite, promatrane uzorke povećati 30 puta. Uz to dolazi i priručnik koji pobliže objašnjava svijet koji nije vidljiv golim okom. Samim time djetetu, a i nama odraslima koji se volimo igrati omogućeno je da mnoštvo predmeta iz naše svakodnevice promotrim na jedan novi način – da promotrimo kako oni izgledaju u svojoj strukturi.


Priručnik započinje objašnjenjem kako uopće mikroskop radi, s detaljnim slikama s uputama kako složiti mikroskop priložen u kutiji te kako pripremiti preparate za promatranje. Nakon toga možete pročitati i kratku povijest ove čudesne stvari.

Ne znamo tko je izmislio mikroskop. Smatra se da je prvu inačicu 1590- ih načinio Zacharias Janssen. Janssen je živio u nizozemskom Middelburgu, u to doba središtu optičke industrije.


Prvo istraživačko poglavlje u priručniku govori o kristalima. Što su, koja su njihova svojstva i poseban kutić u kojem se nalaze upute za neka početna istraživanja o kristalima. Zatim je na redu voće i povrće, osušena hrana, tekućine, kosa i nokti, pa sve do biljaka, metala i tkanine.
Na kraju se nalazi kazalo i detaljan pojmovnik.

Volim ovakve knjige i setove za učenje. Smatram kako je puno bolje učiti dijete kako da sam dođe do konkretnih informaciju, pustiti ga da istražuje, promišlja i uči vlastitim iskustvom. Takvo učenje je najkvalitetnije. Ovaj paket mi se zaista jako svidio i definitivno ga preporučam svima vama koji doma imate male istraživače željne znanja. Nećete pogriješiti.


DOB: 4+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 48

Autor: Chris Oxlade

Prijevod: Rudjer Jeny

Izdavač i cijena: Znanje, 2020. – 149,00



Primjedbe

Popularni postovi