PRIČE ZA DJEČAKE KOJI SE USUĐUJU BITI DRUGAČIJI



Nakon genijalnih Priča za laku noć za mlade buntovnice 1 i 2 s kojima nas je oduševilo Znanje i uz koje su ne samo mlade buntovnice nego i mi stariji sigurno mnogo toga naučili i otkrili neka nova imena koja je važno čuti, stiže nam i knjiga u kojoj možemo pročitati zanimljive priče o poznatim i manje poznatim muškarcima i dječacima koji se nisu dali pokolebati u svom naumu i kršeći pravila uspjeli postići nove stvari koje su nam danas itekako poznate.

Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji zbirka je od stotinu odlično ilustriranih priča koje nam nude neku novo staru ideju muževnosti, priče u kojima biti muževan na znači biti princ na bijelom konju ili neustrašivi lovac, priče u kojima upoznajemo dječake i muškarce koji su se odlučili izaći iz kalupa stereotipije i postigli mnogo za sebe ali nas.

U ovoj knjizi možete pročitati zanimljive i inspirativne priče o muškarcima poput Galilea Galileija, Jamieja Olivera, Jesseja Owensa, Daniela Radcliffa, Nikole Tesle, Beethovena Lionela Messija i mnogih drugih. 


Daniel Radcliffe (rođen 1989.)

Daniel se u školi nije osjećao dobrim ni u čemu. Imao je problem poznat kao dispraksija, zbog čega su mu i najjednostavnije stvari, poput pisanja i vezanja vezica, bile napornije nego drugima. Zato nije ima mnogo samopouzdanja. No Daniel je, unatoč tome, oduvijek želio glumiti. Gotovo slučajno otišao je na audiciju za Harryja Pottera, dječaka čarobnjaka u kojeg su se zaljubili milijuni čitatelja.

Ovo je jedna od knjiga koju bi svi dječaci (baš kao što bi svaka djevojčica trebala imati Buntovnice)  trebali imati u svojoj kućnoj biblioteci (najbolje je imati sve tri knjige 😊 ) . Zbirka u kojoj će moći pročitati o nekim stvarnim osobama koje su svojom ustrajnošću promijenile svoj život. Priču o muškarcima koji su se usudili biti drugačiji, koji nadahnjuju i ohrabruju.


Alan Touring (1912. – 1954.)

Za vrijeme Drugog svjetskog rata države su međusobno komunicirale u šiframa kako bi spriječile neprijatelje da proniknu u njihove poruke. Njemačka šifra bila je najvažnija i najteža. Zvala se „Enigma“. Velika Britanija očajnički je nastojala razbiti tu šifru. Kad bi im to uspjelo, saznali bi sve neprijateljeve tajne uključujući i njegove buduće poteze. Ali to ej bilo gotovo nemoguće. Postojala je samo jedna osoba za koju se smatralo da je dorasla tom zadatku: Alan Turing.

DOB: 10+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 208

Autor: Ben Brooks

Ilustrator: Quinton Winter

Prijevod: Selma Muftić Pustički

Strani naslov: Stories for Boys Who Dare to be Different

Izdavač i cijena: Znanje, 2020. – 119,00kn

Primjedbe

Popularni postovi