Mala snježna pahulja / kišna kap/ žir



Imala sam ideju predstaviti vam ove slikovnice kada padne prvi snijeg, ova Mala snježna pahulja me baš vukla da ju poslikam vani, u snijegu. Kišnu kap se ne usudima slikati na kiši, a dok dočekamo žirove trebati će vremena. Zato vam ih predstavljam sada, u nadi da će možda koja pahuljica zalepršati uskoro. Pa da malo osjetimo tu zimu.


Sve tri slikovnice nedavno je izdalo Znanje i meni su je jako svidjele- već prema naslovu možete pogoditi o čemu se u slikovnici radi, to jest na što se odnosi. Tako na primjer Mala snježna pahulja priča nam priču o tome kako nastaju pahuljice, što se s njima događa kada padnu na tlo, zašto se tope,.. njihov cijeli životni ciklus. Jednako je i s kišnom kapi i žirom.


Sve tri slikovnice divno su ilustrirane, potpuno prilagođene i onim mlađim čitačima kojima je dovoljno samo prepričati ilustracije. Za one malo starije tu je i tekst u rimi koji lijepo opisuje cijeli životni ciklus pahuljice, žira, kišne kapi.

Vrlo su edukativne, krasno će dočarati djeci kako izgleda kruženje vode u prirodi ili kako od malenog žira izraste drvo i tako ukrug.


Malo sam tražila i pronašla još tri slikovnice na engleskom – o malom medvjediću, suncokretu i ptiću. Divno bi ih bilo imati u kompletu.

                      


A do tad, uživajte u ove tri, igrajte se, maštajte i pokušajte na još koji način dočarati svome djetetu krug života u prirodi.

DOB:2+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 28

Autor: grupa autora

Prijevod: Mate Maras

Izdavač i cijena: Znanje, 2019.  - 59,90kn

Primjedbe

Popularni postovi