Velika knjiga istraživača



 Krenimo ovako, predviđena dob za ovu knjigu je 9+, ali vjerujte mi kako će se i oni puno stariji jako dobro zabaviti čitajući ovu knjigu. Jer je ona zaista posebna. A reći ću vam i zašto. Osim divnih priča o istraživačima koji su imali velikog utjecaja na naš svijet, uz ovu knjigu treba vam i vaš pametni telefon. Skinete aplikaciju koja vam je navedena u knjizi i pustolovina može početi. Jer ova knjiga, osim čitanja pruža i odličan doživljaj proširene stvarnosti. Na određenim stranicama, koje su u knjizi posebno označene, pomoću mobilne aplikacije možete vidjeti i 3D ilustracije i zvukove koje prate priču i daju poseban doživljaj koji ne smijete propustiti. Mi smo se definitivno zabavljali čitajući ovu knjigu.
          
bez aplikacije

gledano kroz aplikaciju


U Velikoj knjizi istraživača predstavljeno je njih 15. Priča o Marcu Polu i njegovom putovanju kroz Aziju, Kolumbovo otkrivanje novog kontinenta, Vasco da Gamino istraživanje novih putova, putovanje s Jamesom Cookom,  potraga za izvorom rijeke Nil s Davidom Livingstoneom samo su neke od divnih povijesnih pustolovina koje su predstavljene u ovoj knjizi. 
Svi istraživači i istraživačice  koji se spominju su: Jacques Cartier, Marko Polo, Roald Amundsen, Kristofor Kolumbo, Jaques Cousteau, David Livingstone, Francis Drake, MAry Kingsley, Alexander Von Humbolt, Ibn Battuta, James Cook, Erik Crveni, Amelia Erhart, Vasco da Gama i Dian Fossey. 
Na kraju knjige nalazi se i karta svijeta na kojoj su prikazani svi istraživači i njihovi pothvati. 



Moram priznati da u školi nisam baš bila ljubiteljica povijesti, no s ovom knjigom uživala sam u povijesnom putovanju sa svim tim istraživačima, osjećajući se kao da sam i ja zaista tamo. 
Ova knjiga zaista predstavlja pravu malu riznicu povijesti koju svakako morate imati u svom domu. Pogotovo ako vaši klinci vole istraživati i ako trenutno u školi uče o istraživačima. Odlične priče, divne ilustracije i 3D dodaci sigurno će potaknuti vaše klince na čitanje i istraživanje. A uz dobru zabavu sigurno će i svašta naučiti. A mi volimo takve knjige.


DOB: 9+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 112

Izdavač i cijena: Školska knjiga, Zagreb 2018. – 139.00kn

Autorica: Carmen Domingo 

Ilustrator: Cesar Samanigeo

Preveo: Matija Janeš

Primjedbe

Popularni postovi