Drumski Štakor



 

Drumski Štakor priča o štakoru razbojniku koji na svome konju vreba poštene putnike i otima njihovu hranu. Jer drumski Štakor bješe zao i ohol te je od svih uzimao sve što je htio. Jahao je on tako šumskim putem i svakom koga bi susreo otimao sve što je stigao. Zečica, vjeverica, mravi, pauci, mnogi drugi bili su žrtve ovog strašnog razbojnika. Nije poštedio ni svoga konja. Njegove žrtve bivale su sve mršavije, a on sve deblji… 
Sve dok jednoga dana na svom putu nije sreo jedu mudru patku. I njoj je štakor želio oteti sve što ima i tako napuniti svoj nezasitni trbuh, ali patka mu nije imala što dati. Osim povesti ga u jednu špilju u kojoj, kao je tvrdila, živi njena sestra. A ta špilja bila je puuuna finih poslastica. Štakor je naravno odmah poželio sve to što mu je patka nabrojala i s nestrpljenjem krenuo put špilje. 
Ali, neću vam ispričati što je dalje bilo. Želite li znati kako je patka nadmudrila ovog drumskog razbojnika morati ćete zaviriti u ovu simpatičnu priču.


Vjeverica naiđe cupkajući putem,
Pa pretrne, strese se, od tog što ugleda
Jer Drumski će Štakor uzdajuć' konja:
„Tko je da je, sve nek' preda!“
„Žemičke mi daj i kekse,
čokoladni kolač cijeli!
Ja sam Štakor od puta
-od puta – od puta-
Da ja sam Štakor od puta,
a taj ni s kim ništa ne dijeli!“


Autoricu slikovnice već svi jako dobro znamo, a ekipa iz Ibis grafike svakako nas uveseljava prevodeći nam njena fantastična djela. Samim time, već u startu znate da ni s ovom slikovnicom nećete pogriješiti. Ovo je priča o dobrom i lošem, o pohlepi i dosjetljivosti, s onim poučnim sretnim krajem. A takav kraj baš volim. Drumski Štakor ponašao se vrlo ružno prema ostalim životinjama i zbog toga je na kraju bio kažnjen. Kako? Zavirite u slikovnicu. :)


Smatram da je ova slikovnica odličan temelj za razgovor o ponašanju.
Mi u štakoru uživamo već neko vrijeme i zaista nam je zabavan. 
Pročitajte pa javite kako se vama svidio!

DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 31

Izdavač i cijena: Ibis grafika, Zagreb 2018,

Autorica: Julia Donaldson

Ilustrator: Axel Scheffler

Preveo: Krešimir Krnic

Primjedbe

Autor williambli92982 rekao je…
A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit evaluation on this. And he actually purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If potential, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with extra details? It is highly useful for me. Large thumb up for this weblog post! casino blackjack

Popularni postovi