UPOZNAJ SVIJET riznica općeg znanja za radoznalce



Neki dan nam je na vrata stigao paketić sa slikovnicama koji nam je poslan od ljubazne ekipe iz Profila. I između ostalih knjigica među njima se našla i ova odlična knjiga/slikovnica koju zaista morate pažljivo proučavati i kojoj ćete se nesumnjivo često vraćati.

·        -   Žirafe spavaju stojeći.
·       -    Osa iz porodice Mymaridae  najmanji je kukac na svijetu.
·        -   Američki rendžer Roy Sullivan sedam je puta preživio udar groma – što je svjetski rekord.
·        - 1895. država Južna Australija prva je na svijetu dopustila punoljetnim ženama da glasaju i da se       kandidiraju na izborima.


Sve ovo samo su neke od informacija koje možete ovdje otkriti, a ono što mi se osobno jako dopalo je to što je ova mala enciklopedija puna prozorčića za otvaranje koji istraživanje i učenje čine još zabavnijim. Ako doma imate male radoznalce s ovom knjigom nećete pogriješiti. Iz iskustva znam kako je ovakav tip slikovnica djeci još primamljiviji (a nama odraslim slikovnicoljupcima također, zar ne?) jer imaju taj istraživački element – otvori i otkrij što se skriva ispod. To unosi još jedan element zabave u ovo čitalačko iskustvo.

Knjiga je koncipirana u cjeline – Znaš li?, Svijet, Živa bića, Znanstveni laboratorij, Zabava, Riznica znanja i Kad se što zbilo?.  Na kraju se nalaze dva mala kviza „Točno ili netočno?“  i „Možeš li povezati…?“.


Moj mališan još je premali za ovakve knjige, ali njegove ručice rado su otvarale ove prozorčiće (uz moju pomoć) i sa zanimanjem je promatrao lijepe ilustracije. Već vidim da će ovo biti rado čitana knjiga kad malo poraste.

Ova knjiga me podsjetila na još dvije Profilove slikovnice koje su nedavno izašle – Istraži more i Istraži svemir (u koje svakako morate zaviriti) koje su mi također odlične i nadam se da će ih biti još. Mogu samo još reći – bravo ekipa iz Profila i nadam se da će ovakvih poslastica biti još! ;)

DOB: 4+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 15

Izdavač i cijena : Profil Knjiga d.o.o., Zagreb – 2018. – 99,00

Prijevod: Andrea Pongrac

Napisali: James Maclaine i Alex Firth

Ilustrirao: Marco Palmieri



Primjedbe

Popularni postovi