ATLAS PUSTOLOVINA



Ok, idemo ovako. Prva informacija koju morate znati o ovom Atlasu je da je knjiga velikog formata. O da, baš je onako fino veliki konkretan format. Iskreno, takvi atlasi moraju i biti. Da ti ne stanu na policu, da ih moraš izložiti. Neka se vide.

Drugo, prije nego što krenete s čitanjem ove knjige, pripremite si veliku šalicu nekog toplog napitaka i udobne jastučiće te se izvalite na pod. Da, da, ova knjiga se (barem po meni) najbolje čita  ležeći na nekom mekanom tepihu, okruženi jastučićima i s toplim napitkom pored sebe. E da, nemojte zaboraviti djecu. ;) Ovo je knjiga za sve uzraste.


Jer zaista imate što čitati. I gledati. Uživati. Kao što u samoj knjizi piše „Svijet je prepun pustolovina…“ a vi se samo morate udobno smjestiti i uživati u pustolovinama u koje nas vodi ova knjiga.

Knjiga je podijeljena na sedam velikih cjelina ( svaki kontinent za sebe) koje su onda još podijeljene.

Europa – Prepuna je dramatičnih krajolika, gradova s kulturnim znamenitostima i predivnoga životinjskog svijeta. U Europi svatko može pronaći nešto što bi poželio istražiti.

Pa tako u Europi možemo posjetiti Finsku i otkriti više o polarnoj svjetlosti, ili London i upoznati Londonsko oko, a tek Pariz i Louvre? I tako možemo putovati svakim kontinentom.  Istražiti Grand Canyon, putovati Mississippijem, proučiti Amazoniju i veseliti se na Festivalu Holi, samo su neke od pustolovina na koje vas može odvesti ova divna knjiga. Jer ovaj Atlas pustolovina zaista je velika riznica znanja, s pregršt avantura u koje se možete upustiti sa svojom djecom. I nudi pregršt tema za razgovor i otkrivanje svijeta.


Znate li da se svakoga dana oko 9:45 sati u šumama Chaing Maija može čuti mješavina smijeha, prskanja vode i tuljenja: vrijeme je za kupanje slonova! Riječ je o svakodnevnom ritualu u Tajlandskom centru za skrb o slonovima – skloništu i spasilačkom središtu za ugrožene slonove iz cijelog Tajlanda – a to je mjesto gdje mladi pustolovi mogu zajahati slonove i s njima ući u plićake šumskih rijeka te svjedočiti njihovu dnevnom kupanju.? Ja to nisam znala. Ali drago mi je da sada znam.


U svakom slučaju ovo je knjiga koju svakako poklonite sebi i svojoj djeci ako je to ikako moguće. Jer sigurno će te uz nju provesti ugodno vrijeme putujući svijetom, usvajajući nova znanja  i uživati u zaista simpatičnim ilustracijama Lucy Letherland. J

DOB: 6+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 90

Izdavač i cijena:  Školska knjiga, Zagreb 2018. – 159,00kn

Ilustratorica: Lucy Letherland

Preveo: Vedran Pavlić

Primjedbe

Popularni postovi