Gricko čudovište koje gricka knjige



Jeste li već čuli za Gricka? Maleno žuto čudovište koje voli grickati gumene patkice, vješalice, a najviše od svega voli grickati knjige. Oooo da… one su mu jako fine, i grickao je Gricko sve knjige po redu, pa je tako upao i na večeru dobro nam znanoj Zlatokosi i napravio kaos u medvjeđoj kućici, Crvenkapicu je potpuno zbunio i sam se suočio s strašnim vukom, a pomogao je i Janku sa zlatnom guskom..


Gricko je vrlo nestašan i simpatičan mali knjigoljubac kojemu ne možete odoljeti. Ovu slikovnicu imate želju čitati na glas i glumiti Gricka i ostale junake. Slikovnica koja će zaista potaknuti maštu vaše djece, jer tko zna koju bi slikovnicu Gricko još mogao gricnuti.


Sama slikovnica vrlo je zabavno napravljena jer je puna gricnutih listova i sigurno će te se dobro zabaviti čitajući ju. Mi definitivno jesmo. Ovo je slikovnica koja je potpuno drugačija i definitivno neće proći nezapaženo, ma samo pogledajte naslovnicu i odmah želite zaviriti, zar ne? Nama se Gricko smješka s police i vrlo često posegnemo provjeriti nalazi li se Gricko još uvijek u svojoj kutiji ili je opet gladan bajki i priča.


Slikovnicu je napisala i ilustrirala Emma Yarlett, te je za nju dobila brojne nagrade i pohvale. A više o njenim slikovnicama možete pronaći i na njenoj stranici – link.

DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica:  16

Izdavač i cijena: Profil, Zagreb 2018. – 89,00kn

Autorica i ilustratorica: Emma Yarlett

Preveo: Ozren Doležal

P.S. Postoji i nastavak Gricka. Ovoga puta gricnuo je skroz u knjigu o dinosaurima a nas jako zanima kako je to izgledalo. Nadamo se prijevodu što prije! :)


Primjedbe

Popularni postovi