LUNAPARK I GUSARSKI BRODDijete je bilo bolesno i nismo mogli van. Zato nas je baka iznenadila s novim slikovnicama. I vikend je odmah bio ljepši. 


Ove slikovnice dobili smo nedavno na dar i mogu vam reći da su se zaista isplatile.  Velike ilustracije, žive boje, i zabavne okretalice, povlačilice, otvaralice. Sve ono u čemu male ručice trenutno uživaju. Listajući ove slikovnice, obje su napravljene na istom principu samo je tema druga, definitivno ćete biti kako mi to volimo reći – u poslu, jer na svakoj stranici morate nešto napraviti. Otvoriti, okrenuti, povući, pronaći, prebrojati, zadaci su koje slikovnica stavlja pred vas i ovo je jedna od onih slikovnica koje zaista možemo nazvati  interaktivnima.


Smatram kako je idealna dob za čitanje ovih slikovnice između 2 i 4 godine, jer u slikovnici nema toliko teksta koliko zadataka, ali ukoliko želite, uvijek ih možete koristiti i kao svojevrsne slikopriče pa tako sami smišljati i pričati priču s djecom.


Mi ove slikovnice trenutno vrlo često listamo i gledamo, ali smatram da će nam biti još draže kada mališa malo poraste. U svakom slučaju, drago nam je da ih imamo i definitivno vam ih preporučamo.

DOB: 2+

Uvez: tvrdi – kartonska slikovnica

Broj stranica: 10

Izdavač i cijena: Znanje, Zagreb 2018. – 59.00kn

Ilustrator: Christos Skaltsas

Prevela: Mirna Šimat

Primjedbe

Popularni postovi