Tri praščića i prehlađeni vuk

Tri praščića i prehlađeni vuk zapravo su proizašli iz dobro vam znane priče o tri praščića. Tako i počinje ova priča. 


Mama Gica jednoga je dana odlučila da je vrijeme da njeni praščići izgrade svoje kuće i tako započnu samostalan život. Svakome je dala nešto novca i kutiju maramica e ih poslala u svijet. I tako su praščići bili prisiljeni izgraditi svaki svoju kuću. Prvi praščić izgradio je kuću od slame, drugi od pruća a treći od opeke. I tada u priču dolazi vuk. Ne opasan vuk koji želi pojesti praščiće…ne,ne, ovaj vuk zapravo je bio drag ali jako, jako prehlađen. Strašno mu je curio nos i jako je kihao, a nije imao maramice… i tako je došao do prvog praščića od kojeg je samo želio maramice, ali praščić mu nije htio otvoriti vrata. I tako je vuk jako kihnuo i sasvim slučajno otpuhao slamnatu kuću. Isto se dogodilo i s kućom od pruća te je na kraju došao do kuće od opeke. Ovoj kući nije se ništa dogodilo kada je vuk jako kihnuo, a praščići su iz kućice gledali vuka i zapjevali pjesmicu:  Tko se boji vuka još, kad nema ni maramice za nos! Vuka se ne bojim ja, tra –la-la-la-la!


Uh, to je vuka jaaako razljutilo i odlučio je uspeti se kroz dimnjak i sam uzeti maramice. No praščići su u međuvremenu postavili kotao pun vode i upalili vatru. A vuk je u njega upao. No voda nije bila vruća…nego ugodno topla. J i tako, na kraju prče vuk nije pojeo praščiće, nije to ni želio.. on je samo htio maramicu za svoj nos. A praščići ga nisu željeli slušati te i oni završe prehlađeni kada je vuk slučajno kihnuo u njih. 


Tri praščić pila su čaj i brisala nos maramicama, ali ovaj put nisu zaboravili ni vuka, koji je uživao u toploj kupki, brisao nos i osjećao se puno, puno bolje.


Ovo je još jedna slikovnica iz serijala Bajke koje su pošle po krivu. I također je jako poučna. Posebno u ovo doba kada vladaju prehlade i gripa. Mislim da će djeca uz ovakvu slikovnicu prije zapamtiti koliko je važno kihnuti u maramicu, često prati ruke i tome slično. Sjetiti će se vuka i praščića. A osim edukativnog elementa, slikovnica je vrlo zabavna. Najbolje da se uvjerite sami. ;)

DOB: 3+

Uvez: mekani

Broj stranica: 22

Izdavač i cijena: Turistička naklada,  Zagreb 2017. - 49.90 kn

Autor: Steve Smallman

Ilustrator: Bruno Merz

Prevoditeljica: Silvija Martić

O AUTORU: Steve Smallman je nagrađivani britanski pisac za djecu. U početku je samo ilustrirao slikovnice (od malena je voli crtati i često je precrtavao crtiće iz raznih stripova), a kasnije se odlučio i napisati slikovnicu. Njegova prva slikovnica bila je „The Lamb Who Came For Dinner“  koja je prevedena na nekoliko jezika i postala kazališna predstava u Švedskoj. Dosad je napisao više od 50 slikovnica koje su također objavljenje na različitim jezicima.  Danas piše slikovnice i uživa u svom poslu za koji kaže da se osjeća kao da uopće ne radi a za to dobiva plaću. J Više o njemu možete pronaći na njegovoj službenoj stranici. 

Trenutno na facebook stranici Čarobni svijet bajki traje nagradno darivanje u kojemu možete osvojiti primjerak ove slikovnice. Pa zaigrajte i sretno! 

Primjedbe

Popularni postovi