Suli u avanturi prijateljstvo

Suli je žirafa. Sasvim obična pa ipak neobična žirafa koja je jednoga dana krenula u potragu za stadom. Za prijateljima s kojima će dalje krenuti savanom. Jer nitko ne voli biti sam.


Visoke glave i koraka duga
Od jutra do mraka savanom vijuga.
Još je mlada
I nema svog stada,
Al smjelo žuri dok trbuh joj kruli,
U potrazi za društvom, dugovratka Suli.


Zebre, bivoli, lavovi i majmuni, svi su bili kandidati za njeno stado. Al nitko nije pristao na tu ideju. Zebrama se nije svidjela njena boja i njene duge noge, bivoli zaključiše da Suli svakako ima predugačak vrat da bi sa njima pasla travu, a ni lavovi ni majmuni nisu primili u svoje stado dražesnu Suli. Suli se svima željela svidjeti i uklopiti. Ali to joj nikako nije uspijevalo.. I tako je zabrinuta Suli i dalje lutala sama. Sve dok nije naišla na jednog vrlo mudrog i pristojnog slona.

Teški je koraci iz sna prenu
iznad sebe ugleda OGROMNU sjenu!
Maše surlom, široko joj se smije,
ali žirafi do šale baš i nije!


Slon je cijelu noć pričao sa Suli i odgovorio joj na sva njena pitanja. I ono što je najvažnije, naučio Suli njenim vrijednostima i onome što ona je. I upravo su mudre slonove riječi stihovi koji su mi se u slikovnici najviše dopali: „I ne obaziri se na tuđe ružne riječi. Ti znaš što možeš i to je put k sreći.“ Nije li to poruka koju između ostalih želimo prenijeti svojoj djeci? Budi ono što ti istinski jesi, bez pretvaranja. I tek onda ćeš moći pronaći svoje „krdo“. J  I iako se tu priči bliži kraj ona ovdje za Suli upravo počinje. J


Slikovnica je cijela pisana u rimi i to je zaista lijepo napravljeno. Sva je zabavna i ne možete se ne nasmijati dražesnoj Suli. A uz to dolaze i odlične ilustracije. Vrlo je važna poruka koju slikovnica nosi, a koju bi trebali što ranije usaditi u malene glavice svoje djece. Sve preporuke!

DOB: 4+

Uvez: meki

Broj stranica: 34

Izdavač i cijena: Profil, Zagreb 2017. - 69,00kn

Autorica: Maja Šimleša

Ilustrator: Sven Nemet

O AUTORICI: Maja Šimleša rođena je u Zagrebu. Odmalena je voljela slikovnice i knjige i bila vrlo maštovita u svojim avanturama. Danas radi kao simultana prevoditeljica i profesorica i uživa u svom poslu. Njena priča o žirafi Suli rođena je prije 6 godina kao zabava danas osmogodišnjoj kćerkici. Suli u avanturi prijateljstvo je njena prva slikovnica.


Primjedbe

Popularni postovi