Lijepo spavaj medvjediću

Lijepo spavaj medvjediću slikovnica je koja se definitivno preporuča čitati djeci upravo prije spavanja.. u ovoj slikovnici glavni lik je medvjedić kojeg pratimo dok odlazi ne spavanje.


„Navečer je medvjedić
skinuo svoje hlačice s jabukom na džepu
i odjenuo pidžamu sa zvjezdicama.
Odslušao je dugačku priču za laku noć.
Odšaptao je svoju kratku molitvicu.
Pjevušio je uspavanku.
I dobio pet pusa.“


….i tako započinje naša priča o medvjediću koji nije nimalo pospan. Umjesto u krevetić, popeo se na prozor dječje sobe i pozorno promatrao što se vani događa prisjećajući se pritom svojih pustolovina. Na kraju priče ipak odlazi u krevetić i sklapa oči te utone u miran san.
Ova topla i dražesna knjiga puna je prekrasnih ilustracija koje je oslikao sam autor. Meni su toliko divne da sam ih poželjela uokviriti i staviti na zid. 


Moj mališa je još premali pa ovu knjigu sluša dok leži i gleda ali veselim se trenutku kada će biti dovoljno velik i leći pored mene te polako listati knjigu i gledati slike dok mu čitam prije spavanja. Jer odlazak na spavanje ponekada zna biti vrlo problematičan – djeca često ne žale ići spavati, boje se mraka, čudnih zvukova koji postaju toliko glasni po noći, „žedna su“, „gladna“ i slično. Naravno često se pitaju i što igračke rade dok oni spavaju. J Uz ovu knjigu moći će saznati upravo to.. kako i njihov mali plišani medo odlazi na spavanje.


Ukoliko imate mališana koji ne voli ići spavati pokušajte s ovom knjigom, možda odlazak na spavanje postane ritual koji će mu biti draži. A ako već imate rituale čitanje pred spavanje ovu knjigu svakako uvrstite među knjige „za spavanje“. Uživati ćete.

DOB: 3+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 32

Izdavač i cijena: Planet Zoe, Zagreb 2012. -  99.00kn

Autor i ilustrator: Quint Buchholz

Prevoditeljica: Dunja Flegar

O AUTORU: Quint Buchholz rođen je 1957. u Njemačkoj. Nakon studija povijesti umjetnosti radio je kao slikar i ilustrator – ilustrirao je više od četrdeset knjiga za njemačke i međunarodno tržište. Njegova djela izložena su više od sedamdeset izložaba u Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Grčkoj i Tajvanu. Knjiga Lijepo spavaj medvjediću njegova je najpoznatija knjiga koja je u proteklih dvadeset godina postigla status svjetskog klasika. 

Primjedbe

Popularni postovi