Žirafe plesati ne znaju

Znate li da životinje znaju plesati? I da svake godine održavaju veliki svečani ples na kojem demonstriraju svoje umijeće… sve osim jedne – žirafe. Žirafa Žiro ne zna plesati, ili barem on tako misli a ostale životinje mu se rugaju.



„Gle onog Žiru krivih nogu!
Nasmijaše svi se glasno.
Bukvane jedan, žirafe plesati ne znaju,
Nek ti to zauvijek bude jasno.“


Žiru je to jako ražalostilo – nikada u životu nije bio tako tužan. No u pomoć mu priskače cvrčak koji mu pokaže kako svi znaju plesati – pa čak i on.
Ova divna slikovnica me odmah podsjetila na Plesnu haljinu žutog maslačka. Ako ste voljeli tu priču sigurno će te uživati i u ovoj. J


Tekst u rimi i životopisne ilustracije afričkih životinja (učimo životinje dok uživamo u čitanju -  nije li upravo to poanta? ) i šume krase svaku stranicu ove slikovnice i definitivno utječu na užitak čitanja. Uživanje sigurno neće izostati.
O kvaliteti ove slikovnice govori i činjenica da je od dana svog izdanja prodana u više od 2 milijuna primjeraka.



Dob: 2+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 29

Autor: Giles Andreae

Ilustrator: Guy Parker - Rees

Prevele: Zdenka Drucalović i Giga Gračan


Izdavač i cijena: Profil, Zagreb 2017. - 59,00 kn

O AUTORU:
GIles Andreae (1966.)  je nagrađivani britanski pisac. Njegova prva slikovnica „Rumble in the Jungle“ (Grmljavina u džungli) vrlo je uspješna slikovnica koja u rimi govori o raznim životinjama u šumi. Uslijedile su i  Commotion in the Ocean (o životinjama u oceanu) i Dinosaurus Galore (o vrstama dinosaura). Slikovnica „Žirafe plesati ne znaju“ postala je klasik u svijetu. Napisao je brojne slikovnice i surađivao s mnogim ilustratorima a ako volite čitati i na engleskom  svakako pogledajte i ostala njegova djela. Kod nas je za sad prevedena samo slikovnica „Žirafe plesati na znaju“.  Nadamo se da će se to uskoro promijeniti. J


Primjedbe

Popularni postovi