Gospodin Nosko nalazi prijatelja


Gospodin Nosko nalazi prijatelja je vrlo topla i nježna priča o prijateljstvu i tome koliko je važno poštivati međusobne različitosti. 



Gospodin Nosko je vrlo neobičan patuljak – ima šal pomoću kojega može letjeti i živi u stablu koje hoda. Zbog svog hodajućeg stabla vrlo teško nalazi prijatelje te se odlučuje iznajmiti stan u svom drvetu kako bi na taj način neprestano imao prijatelja.


No naravno, s obzirom da je on poseban ne želi bilo koga za stanara – uvjet je da onaj tko živi u njegovom stablu mora znati letjeti… napokon iznajmljuje stan malom gavranu Kljunu koji je jednako tako neobičan – on ne zna letjeti ali zato zna čitati..


Ostatak vam ostavljam da pročitate sami, ali sigurno će te uživati u bogastvu teksta i divnim ilustracijama.



Ovu prekrasnu slikovnicu napisale su Daniela Kulot i Hortense Ullrich.

TEMA: prijateljstvo, poštivanje različitosti

DOB: 6 +

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 26

Autorice: Danijela Kulot, Hortense Ullrich

Preveo: Damir Velički

Izdavač i cijena: Golden marketing, Zagreb 2002. - 70,00kn


O AUTORU:
Daniela Kulot je njemačka autorica i ilustratorica. Napisala je  ilustrirala mnoge knjige za djecu koje su prevedene na dvadeset jezika. Dobitnica je brojnih nagrada, a svoje ilustratorske i slikarske radove izlagala je na brojnim izložbama.

Hortense Ullrich popularna je njemačka spisateljica, najpoznatija po svojim knjigama za djevojčice. Prije nego je počela pisati radila je kao scenaristica, u raznim časopisima i oglašavanju. Završila je studij dizajna. Njene knjige prevedene su na više od dvadeset jezika. 

Primjedbe

Popularni postovi