Ogledalce

U priči Grigora Viteza Ogledalce nekoliko životinja na livadi pronalazi ogledalce. Glavni akteri ove priče su zec, vjeverica, šojka kreštalica i medvjed, svaka od četiri životinje ne shvaćajući da se radi o ogledalcu misli da je pronašla upravo svoj portret, uvjeravajući u to druge životinje.


Na posljetku ogledalce uzima medo, koji kao najveća životinja uzima ogledalce za sebe uvjeren kako je ono upravo njegov portret. Nakon što je ogledalce odnio svojoj kući i pokazao svojoj djeci oni su uvjereni da je ono portret njihovog tate kada je bio mali. Na što ih tata pohvali zbog njihove pameti. J



Sama priča vrlo je zabavna, a novo izdanje slikovnice koje je ilustrirao Tomislav Trojanac samo doprinosi privlačnosti ove slikovnice. Na naslovnici se nalazi ogledalce koje drže medvjeđe šape, u koje se zaista možete ogledati. Preslatko.
U ovoj slikovnici zasigurno će te  uživati vi i vaše dijete.




Dob:4+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 16

Autor: Grigor Vitez

Ilustrator: Tomislav Trojanac

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, Zagreb 2016. - 79,00kn

O AUTORU
Grigor Vitez (1911. – 1966.) bio je hrvatski pjesnik, dječji pisac i prevoditelj. Smatra se začetnikom moderne hrvatske književnosti za djecu. Grigor Vitez autor je brojnih pjesama i priča namijenjenih najmlađima te dobitnik Zlatne ptice – posebnog priznanja za vrhunska dostignuća u književnosti za djecu. Neka od njegovih djela su „A zašto ne bi“, „Gdje priče rastu“, „Kad bi drveće hodalo“, „Kako živi Antuntun“,…

O ILUSTRATORU:

Tomislav Trojanac rodio se u Našicama 1972. Izrađuje naslovnice knjiga, ilustracije za časopise te ilustrira i dizajnira slikovnice. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje ilustracije. Svakako pogledajte „Kako živi Antuntun“ Grigora Viteza, „Grga Čvarak“ Ratka Zvrka i  „Mačak i vrag“ Jamesa Joycea slikovnice koje je također ilustrirao.

Primjedbe

Popularni postovi