MORAŠ DONIJETI ŠEŠIR

Ova slikovnica privukla me na prvu. Za početak i se jako dopala ilustracija naslovnice, a onda kada sam pročitala o čemu se radi pomislila sam „jedva čekam da je se dokopam“. I nisam se prevarila. Slikovnica je odlična…


Priča počinje jednom pozivnicom na rođendansku zabavu. Ali ima jedna caka. Da bi prisustvovali zabavi morate donijeti šešir.  A što ako nemate šešir i baš zgodno, u prodavaonici šešira nije preostao ni jedan pa ga ne možete ni kupiti? Što ako sa sobom povedete majmuna koji nosi šešir – hoće i to biti dovoljno? I tako priča kreće.. 


Neću vam otkriti ostatak, zabavnije je da sami pročitate – svakako će te se zabavljati u ludim idejama koje uvjetuju dolazak na zabavu. I onda na kraju veliko iznenađenje. Svakako pročitajte! Mališani s kojima sam ju čitala je obožavaju, a i ja se dobro zabavljam. 


Šaljiva slikovnica i fantastične vesele ilustracije savršeno se nadopunjavaju i čine ovu slikovnicu jednom od onih za kojom će se zasigurno često posezati.DOB: 2 +

Uvez: meki

Uvez: tvrdi

Broj stranica:32

Autor: Simon Philip

Ilustratorica: Kate Hindley

Prevela: Andrea Bagović

Izdavač i cijena: Profil, Zagreb 2017. - 49,00 kn

O AUTORU:
Simon Philip rođen je 1988. u Velikoj Britaniji. Po profesiji je učitelj u osnovnoj školi a poučavajući djecu otkrio je svoju ljubav prema dječjoj literaturi i slikovnicama. Shvativši da mu bolje ide pisanje slikovnica za djecu odustao je od poučavanja i nastavio s pisanjem. Njegova prva slikovnica je „moraš donijeti šešir“ izdana 2016., a nakon te napisao je još jednu (I don“t know what to call my cat) koja je izdana početkom 2017.  

Primjedbe

Popularni postovi