Riba duginih boja

Ribica Srebrica je najljepša riba u oceanu. Njene blještave ljuskice duginih boja očarale su sve druge ribice. No ona je i vrlo umišljena te s vremenom ostaje sama. Njeni prijatelji, iako zadivljeni njenom ljepotom ne žele su družiti s škrtom i umišljenom ribicom Srebricom…. 



Tako počinje ova prekrasna priča o najljepšoj ribici u oceanu. Ova prekrasno ilustrirana, svjetski poznata slikovnica govori o tome koliko je važno dijeliti s prijateljima, ljepota nije samo izvana, ona dolazi iznutra.


Čitajući ovu slikovnicu, osim predivnih ilustracija uživati će te u jednostavnosti teksta i poučnoj priči koju djeca vole i vrlo brzo prihvaćaju. Biti dobar i misliti na svoje prijatelje je nit vodilja ove priče.
Na kraju priče ribica od najljepše i usamljene postaje sretna i okružena prijateljima – a to je najvažnije. J

Ova slikovnicu napisao je Marcus Pfister, a 1996. izdala je EPTA – Najljepše slikovnice svijeta.  Danas ju možete pronaći kog izdavača Tehnička knjiga – Goledn marketing po cijeni od 100kn, i kod izdavača VBZ po cijeni od 99,00 kn. 



Ribu duginih boja svakako pročitajte i po mogućnosti uvrstite u svoju kućnu knjižnicu – ona će zasigurno postati omiljeno ljetno štivo vašeg mališana. J

DOB:2+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 28

Autor: Marcus Pfister

Prevela: Sunčana Škrinjarić


Izdavač:  Epta - najljepše slikovnice svijeta, Ljubljana 1996.

Primjedbe

Popularni postovi