VRLO ZAPETLJAN ČVOR

 

Ne viši od visine prosječnog stolca,

s frizurom kao neošišana ovca,

jedan dječak, posve običan,

 naišao je na problem velik i ozbiljan.

Nad glavom jednog dječaka pojavio se jedan čvor. Čvor koji je ubrzo postao vrlo zapetljan i problematičan. Dječak se jako trudio riješiti taj problem. Jer osim što mu je smetao sam po sebi, ubrzo su mu se zbog čvora počeli rugati i njegovi vršnjaci. Ubrzo je dječak shvatio da sam neće moći riješiti problem pa se za pomoć obratio svojim roditeljima. Jer kao što svi znamo roditelji su majstori za rješavanje dječjih problema. No gle čuda, koliko god se trudili ni roditelji nisu uspjeli riješiti problem zapetljanog čvora.

Ipak, za neobičan slučaj dječaka ovog

potrebno je znanje stručnjaka pravog.

No ni drugi razni stručnjaci nisu mogle raspetljati taj tvrdoglavi čvor. Dječak je bio očajan…


No tada, baš kada se činilo da su mu sve lađe potonule do dječaka je doletio papirić s porukom – „Nakon škole u knjižnicu svrati i sam ćeš čvor uspješno raspetljati.“

Ostatak priče otkrijte sami… prišapnuti ću vam samo da je dječak na kraju uspješno otpetljao svoj čvor.

Predivna mi je ova slikovnica, kao i sve do sad ovog autora. Predivne ilustracije iz kojih možete toliko toga iščitati, koje u vama bude toliko osjećaja. Ovo je slikovnica koju ćete čitati i čitati. I svaki puta otkriti neku novu misao koja će biti s vama dugo nakon što ste ju pročitali. Manuel Šumberac piše i ilustrira slikovnice kojima ne možete odoljeti. Životne priče prilagođene najmanjima. Ovo je slikovnica za malene i velike. Vjerujem da će te uživati! 


DOB: 4+

tvrdi uvez, 32 stranice

Autor i ilustrator: Manuel Šumberac

Izdavač i cijena: Profil, 2021. – 95,00kn

Primjedbe

Popularni postovi