AMELIA EARHART


Prošle godine u ovo vrijeme Školska knjiga izdala je serijal Mali ljudi, VELIKI SNOVI  u kojemu je za početak izašlo 6 prekrasnih slikovnica. Ove godine razveselili su nas s još šest divnica – Maria Montessori, Bruce Lee, Amelia Earhart, Jane Austen, Audrey Hepburn i Bob Dylan.

Danas vam predstavljam slikovnicu o jednoj posebnoj ženi – Amelii Earhart. Rođena davne 1897. Amelia je bila prva žena koja je  preletjela Atlantski ocean, prva žena koja se popela na visinu iznad 4000 metara, a kasnije i prva osoba koja je sama preletjela Tihi ocean. Za ovu najslavniju pilotkinju dvadesetog stoljeća ništa nije bilo nemoguće. Važno je bilo samo nešto željeti.

Amelia je živjela prema vlastitom pravilu:

„Želiš li nešto učiniti, učini to.“

Nikada ne znaš koliko ćeš daleko stići!

1937. godine Amelia se odvažila krenuti na put oko svijeta. Bio je to velik poduhvat koji je na žalost završio tragično. Naime, u blizini otoka Howlanda Amelia je javila bazi da im ponestaje goriva. Ubrzo je prestala komunikacija sa zrakoplovom i Amelii se gubi svaki trag…

Priču o jednoj jakoj, ustrajnoj ženi koja je živjela onako kako je  ona željela, bez obzira na to što drugi kažu možete pročitati u ovoj prekrasno ilustriranoj slikovnici. Ona  ne sadrži puno teksta, ali ilustracije su upečatljive i ono što je najvažnije  šalje važne poruku mladim čitateljima - ne odustajte od svojih snova.

Na kraju slikovnice nalazi se i životopis uz nekoliko fotografija koje će sigurno inspirirati .

Od srca vam preporučam ovaj serijal, svaka osoba koja se u njemu našla posebna je i inspirativna. Svaka od njih ima svoju priču, životni put koji nije bio nimalo lak, ali je definitivno ostao upamćen. Neka vas i vaše mališane inspiriraju njihove priče!


 

DOB: 4+

Tvrdi uvez, 32 str.

Autorica: Maria Isabel Sanchez Vergara

Ilustracije: Mariadiamantes

Prijevod: Ozren Doležal

Izdavač i cijena: Školska knjiga, 2021. – 79,00kn


 

Primjedbe

Popularni postovi