VELIKA KNJIGA BROJEVA

 

Uvijek sam u potrazi za dobrim edukativnim knjigama, a ova velika knjiga brojeva oduševila me i zaista nam se jako sviđa. Za početak svidjela mi se zbog svog velikog formata i privlačne šarene naslovnice. A tek kad ju otvorite…

U slikovnici je predstavljeno 12 brojeva. Brojevi od 1 – 10 prikazani su na dvije stranice, a 11 i 12 na jednoj. Na samom kraju slikovnice nalazi se i poglavlje “Sve veći i veći“ u kojemu su napisane razne zanimljivosti o brojevima.

Svaki broj označen je velikim brojčanim simbolom, riječju i odgovarajućim brojem točkica kako bi se djeci približila količina.  Uz njega su po cijeloj stranici razbacane i razne lijepo ilustrirane informacije koje sadrže upravo taj broj. Osim nekih poznatih činjenica ubačene su i neke nove, manje poznate. Npr. imamo 1 usta i 1 nos, 4 su godišnja doba, 6 je različitih figura na šahovskoj ploči.. šareno, zabavno i lako pamtljivo, a djetetu je omogućeno da uz neke dobro poznate činjenice nauči i nešto novo, manje poznato te tako proširi svoje znanje. Jako mi se sviđa to što je dosta primjera koji su navedeni u slikovnici primjeri iz djetetove okoline te su mu zapravo već poznati – puno je lakše usvojiti nešto novo ako je predstavljeno kroz primjere koje dijete već zna.


Ono što mi se također svidjelo je to što se na rubu svake stranice nalazi i svojevrsna lenta brojeva kako bi početnicima u njihovom usvajanju olakšala naučiti koji brojevi prethode i/ili dolaze nakon određenog broja.

Sve u svemu ova knjiga zaista je odličan dodatak svakoj kućnoj biblioteci vaših mališana. S obzirom da su brojevi na svakoj stranici otisnuti veliko i uočljivo možete ju koristiti za neko opće upoznavanje s brojevima, a kasnije možete u priču uvoditi i ostale elemente. Neka vam ova knjiga bude inspiracija da zajedno s djecom potražite vesele brojeve i u svojoj okolini.


Jakob je u zadnje vrijeme pokazao veliki interes za brojeve i ova knjiga pokazala mi se kao odličan saveznik. Uz nju rado čitamo i obožavanog Puža prati, brojeve ćeš znati i u igri koristimo drvene umetaljke i brojeve. Igra i učenje nikad ne prestaju. 😊

 


DOB: 2 +

UVEZ: tvrdi, kartonska slikovnica

Broj stranica: 24

Autorica: Felicity Brooks

Ilustracije : Sophia Touliatou

Prijevod: Dina Morić Bošnjak

Izdavač i cijena: Profil knjiga, 2020. – 89, 00 kn

Primjedbe

Popularni postovi