ISTRAŽI PRIJEVOZNA SREDSTVA / ISTRAŽI SVIJET BUBA

 

Nakon dvije slikovnice uz koje smo proveli  puno vremena i prilikom njihova čitanja puno toga i naučili – Istraži more i Istraži ocean Profil knjiga izdala je još dvije slikovnice iz serijala Mali radoznalci s kojima smo jednako oduševljeni.

Ovoga puta su na red došle bube i na veliko veselje moga sina – prijevozna sredstva.

Obje slikovnice pune su zanimljivih informacija i podataka, prekrasno ilustrirane i sadrže mnoštvo prozorčića što nas jako veseli.

Istraži svijet buba

Što su kukci?

Kukci su najbrojnije životinje na Zemlji. Imaju tri dijela (glavu, prsa i zadak), tri para nogu i dva ticala (ili antene),a većina i krila. Mravi, muhe, leptiri i ose su kukci, dok paukovi, škorpioni, stonoge, gujavice i puževi nisu, no o svima ćeš ponešto doznati.

U ovoj slikovnici možete pronaći zanimljive činjenice o raznim kukcima kao što su razni leptiri, gusjenice, puževi, bogomoljke, pauci, … znate li da postoji orhidejska bogomoljka? A pauk paun? Ili da bubamara može biti ne samo crvena  nego i žuta, narančasta, crna i plava? Svakako istražite ovu slikovnicu!


Istraži prijevozna sredstva

Bicikli i romobili, automobili, autobusi, vlakovi i tramvaji, brodovi, letjelice, kamioni i kombiji, radna vozila prometna su sredstva koja možete pobliže upoznati u ovoj slikovnici. Svašta sam naučila i ja  moram naglasiti koliko je moj mališan koji je trenutno sav u autima i kamionima uživao – ova slikovnica za njega je pun pogodak. 


U svakom slučaju, obje slikovnice odlične su i vrlo edukativnog karaktera. Ako ih još nemate sad je prilika nabaviti ih pa povoljnijoj cijeni na interliberskoj akciji Profila. 

 

DOB: 3+

Uvez: tvrdi, kartonska slikovnica

Broj stranica:

Autor i ilustracije: Ruth Martin, Allan Sanders

Prijevod: Dina Morić Bošnjak

Izdavač i cijena: Profil knjiga, 2020. -  79,00kn

 

Primjedbe

Popularni postovi