Anica i Majčin dan




Ovo je Anica Pivnik. Ima osam godina i ide u drugi razred. Ovaj trenutak još je ne muče brige zbog Majčina dana. Nekoliko dana prije Majčina dana u školi su razgovarali o mamama. Učiteljica je rekla: „Jedna je mama.“ „Bez njih ne bi bilo ni nas. Mame puno rade. Mnoge idu na posao i, kad dođu umorne kući, skrbe se za obitelj i kućanstvo. Nekad, kada je život bio mnogo teži nego danas, morale su se puno toga odricati kako bi mogle podizati svoju djecu.“

Početak je ovo još jedne priče o Anici. Ovoga puta Anicu muči što pokloniti svojoj mami za dolazeći Majčin dan. U školi će se održati priredba i izrađivati će broševe, no Anica smatra kako to nije dovoljno za njenu mamu. I tako je odlučila kupiti joj poseban dar. No za takav dar potrebno je i novaca kojeg Anica nema dovoljno. Nakon što je ipak uspjela skupiti određenu svotu, krenula je u kupovinu – kristalna čaša, čokolada i parfem uz pospremljenu kuću i ručak koji će sama skuhati biti će prekrasan dar njenoj mami.. no stvari se ne odviju baš onako kako je Anica to zamislila.


Skuhala sam ti ručak! Danas je Majčin dan! Uskliknula je Anica i poletjela u zagrljaj takvom snagom da su mami ispale vrećice iz ruku. „Oh, kako lijepo, Anice! A još si i pospremila!“ Rekla je mama i pomilovala je. Nos i obrazi obojili su joj se blago ružičasto i Anica je znala da je sretna.


Anica i Majčin dan lijepa je priča o djevojčici koja silno želi razveseliti svoju mamu i pokazati joj koliko joj znači. Jer mame se brinu i žrtvuju za nas. A mi im moramo pokazati da to cijenimo. Iako je Anica imala sasvim drugi plan o tome što darovati mami, stvari su uvijek nekako krenule po zlu. No mama cijeni i trud pa su na kraju priče ipak svi bili sretni.

Ova knjiga odlična je za sve početnike u čitanju. Kratke rečenice, velika, lako čitljiva slova  i lijepa priča predstavljaju odlično štivo za uvježbavanje čitanja. Moje preporuke!

Ostale knjige o djevojčici Anici koje su izašle u izdanju Mozaik knjige su:
-         Anica na ljetovanju
-        Anica i sportski dan
-        Anica i spodoba


DOB: 7+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 63

Autorica: Desa Muck

Ilustracije: Ana Košir

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, 2020. – 69,00kn



Primjedbe

Popularni postovi