Pođimo u prošlost / Pođimo u svemir


 

Nove interaktivne slikovnice iz Znanja jako su nas razveselile i definitivno su vrijedne vaše pažnje. Slikovnice su prvenstveno namijenjene malenima, ali  i starijim klincima mogu poslužiti kao odličan podsjetnik na neke tajne svemira i povijesne činjenice.

Obje slikovnice koncipirane su tako da kada ih otvorite imate svojevrsne slojeve zemlje ili svemira na kojima je prikazano pet predmeta ključnih za određenu stranicu. Iste te predmete trebate pronaći na toj stranici na koju se oni odnose.


U slikovnici Pođimo u prošlost pratimo brata i sestru, Tina i Anu koji putuju u prošlost i tamo otkrivaju neke zanimljivosti vezane upravo za taj period. Od američkog divljeg Zapada,  Azteka, Inka, drevnog Egipta, Rimskog Carstva, pa sve ledenog doba, Ana i Tin vode nas u divne avanture u kojima učimo o povijesti, tražimo zadane predmete (što uopće nije lako) i pri tome se dobro zabavljamo.

Isto je koncipirana i Pođimo u svemir, no ovoga puta umjesto drevnih kultura, zajedno s Anom i Tinom, upoznajemo nebeska prostranstva – atmosferu, zviježđa, planete, komete, galaktike..
Teksta nema puno, tama dovoljno za kratku obavijest o nekoj činjenici ali zato su tu bogate ilustracije pune detalja koje jednostavno morate proučavati.


Obje slikovnice bogate su informacijama koje daju odličnu podlogu za daljnje učenje, a najbolje je to što djeca uče ni ne znajući da to zapravo rade. A tako je i najzabavnije.. zar ne?

Na kraju se možete i igrati pogađajući o kojem se dobu radi da temelju određenih predmeta koji su prikazani.


DOB: 4+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 23

Autor: Timothy Knapman

Ilustrirao: Wesley Robins

Izdavač i cijena: Znanje, Zagreb, 2019, - 89,00kn

Primjedbe

Popularni postovi