Mali Vuk



Ako volite slikovnice o već svima poznatom vuku, a doma imate mališane kojima su dosadašnje slikovnice još „preteške“ razveseliti će vas informacija da je Znanje izdalo dvije nove slikovnice koje su idealne za one najmanje čitače.

Slikovnice Mali vuk ide na kahlicu i Mali vuk kreće u školu tematske su slikovnice koje će vam sigurno dobro koristiti, uz koje ćete se ne sumnjam i nasmijati ali i pripremiti vaše mališane za neke od većih promjena u njihovoj svakodnevici.


Mali Vuk ide na kahlicu kratka je priča o tome kako mali vuk jednoga dana pronalazi stvar čudnog oblika i pita se što je to. Nasmijala sam se kada sam čitala koji su sve odgovori bili mogući ( gnijezdo za ptice, šešir,..) jer upravo doma imam jednog mališana kojemu kahlica služi za sve, osim za ono što je prvotno namijenjena. Ali i to je uredu, jer s vremenom ćemo do toga doći, jednako kao i mali vuk na kraju ove priče.


Druga slikovnica iz serije Mali Vuk kreće u školu zapravo je priča o jednom danu u vrtiću i tome što se sve tamo radi i kako se vuk proveo – tamo se igra, spava, čitaju priče... Odlična slikovnica ako doma imate mališane koji tek kreću u vrtić kao svojevrsna uvertira.


Obje slikovnice lijepo su napisane, i s vrlo malo teksta te već nam poznatim ilustracijama. Taman primjereno za dob. Mi ih čitamo često.

Ono što mi je također veliki plus je to što su stranice napravljene od plastificiranog papira tako da ih je puno teže potrgati ali i mogu se obrisati ako ih male ručice s nečim zapackaju.
U svakom slučaju, ove slikovnice vam preporučam i iskreno se nadam da ćemo u budućnosti moći čitati još slikovnica o dogodovštinama obitelji Vuk. Nama su fantastične!

DOB: 2+

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 20

Autorica: Orianne Lallemand

Ilustratorica: Eleonore Thuiller

Prijevod: Maja Ručević

Izdavač i cijena: Znanje, Zagreb, 2019. - 39,00kn

Naslov originala: Ptit Loup va sur le pot, Ptit Loup rentre à l’école

Primjedbe

Popularni postovi