DJEČJI BOŽIĆ

 

Davida Litchfielda već znate, i sigurna sam da jednako kao i ja volite njegove slikovnice. Nova slikovnica s kojom nas je oduševio je ni manje ni više božićna i to kakva – prekrasnih ilustracija koje morate promatrati i promatrati  i s još ljepšom pričom i porukom.

Ova priča vraća nas na sam početak priče o Djedici i tradiciji darivanja igračaka za Božić.


Nicky je bio dječak koji je radio u prodavaonici njegovih ujaka. A oni su prodavali baš igračke. I to ne bilo kakve igračke. Njihove igračke imale su onu neku posebnu čaroliju i njihove igračke željelo je svako dijete. Jednoga dana dok je radio u prodavaonici, Nicky je primijetio da kroz izlog igračke promatraju djeca koja nikada nisu ušla u prodavaonicu. Znatiželjan, Nicky ih odluči pratiti i otkrije skupinu djece koja su živjela sama i koja si nikako nisu mogla priuštiti igračke – jedva da su imali za hranu.

Nicky nije mogao vjerovati da su ta djeca morala tako živjeti. U tom trenutku zavjetova se da će svakome djetetu u toj prostoriji – ne, svakome djetetu u gradu – dati dar kako bi ih usrećio, makar samo na jedan dan.

Tužan i zaprepašten, Nicky odlučuje kako svako dijete u gradu mora dobiti dar i to u jednoj jedinoj noći. Uz pomoć svojih ujaka napunio je vreće igračkama i krenuo ispuniti svoju misiju. No to nije bilo baš tako lako kako je Nicky zamislio. I tada mu u pomoć priskaču djeca zbog koje je i došao na ideju darivanja ostale djece u gradu. Kako? E to morate otkriti sami…


Nicky je shvatio da ti katkada, kad se doima da je sva nada izgubljena...prijatelj može pomoći pronaći svjetlo u tami... A tada se događa istinska čarolije.

Obožavam božićne slikovnice, a pogotovo ovako lijepe i kvalitetne slikovnice. Ovo je priča o brizi za druge, empatiji, velikodušnosti i onom pravom božićnom duhu. Jer nije li najljepši dar i najveća sreća upravo dijeljenje s drugima. Pogotovo s onima koji su nam najbliži. Ovo je slikovnica u kojoj ćete uživati vi i vaši mališani, garantiram vam.



 DOB: 4+

tvrdi uvez, 38 str.

Autor i ilustrator : David Litchfield

Prijevod: Aleksandra Barlović

Izdavač i cijena: Mozaik knjiga, 2022. – 119,81


Primjedbe

Popularni postovi