Crvendać Robin

Božićni ukrasi su već naveliko posvuda, a Interliber je pred vratima i pravo je vrijeme za predstavljanje novih božićnih slikovnica koje će vas sigurno oduševiti. Jedna od njih je ova ljepotica koja nam se svidjela kako tekstom i pričom tako i ilustracijom. Crvendać Robina priča je o jednoj maloj ptičici koja je ispala iz gnijezda i odrasta u obitelji miševa. Robin se silno želi uklopiti u svoju obitelj pa se silno trudi ponašati kao oni. Mišići, brzi i tihi uspješno se šuljaju po ljudskim kućama i kradu mrvice hrane kako bi i oni preživjeli hladnu zimu i upravo pred Božić ptičica Robin odlučuje se i sama okušati u tom poduhvatu. No ptičice nisu tako nečujne, pa njeno tapkanje privuče pozornost jedne mačke koja vreba iz sjene.

"Čovjeci!" prihvati svraka hvatajući dah. "Oh, da! Imaju oni svega i svačega. A sve zbog one Čarobne sjajne zvijezde, huh." "Da! Ovaj, Čarobne...ŠTO?" zbunila se Robin. "Pa Čarobne zvijezde!" Oduševljeno će svraka. " Čovjeci je imaju da im donosi STVARI! Jednom u godini unose neko bodljikavo staro stablo, prekriju ga prekrasnim svaštarijama, na vrh stave Čarobnu sjajnu zvijezdu i zažele želju!" 

No Robin ne odustaje tako lako, pogotovo kada joj jedna svraka koja se tu našla ukaže na blistavu zvijezdu na vrh bora koja ljudima ispunjava želje na Božić. A Robin silno želi postati pravi miš i zato je njena ideja uzeti blistavu zvijezdu s bora...


Ovo je jedna zaista lijepa priča koja nas podsjeća kako je važno biti svoj i ono što jesmo..  Robin je silno željela biti miš i trudila se ponašati kao oni ali to naravno nije u njenoj prirodi i svojoj obitelji najbolje je pomogla onda kada se počela ponašati u skladu s onim što je – ptičica.

Meni i mojim klincima se slikovnica zaista jako svidjela i vrlo rado ju čitamo. Tako da ukoliko ste baš kao i mi u stalnoj potrazi za kvalitetnim božićnim slikovnicama – ova neka definitivno bude na vašem popisu.


I za kraj - prema slikovnici je prošle godine napravljen i crtić pa ukoliko još niste, svakako ga pogledajte nakon čitanja.  

DOB: 4+

tvrdi uvez,  32 str.

prijevod: Dunja Flegar

Napisali: Don Ojari i Mikey Please

Ilustracije: Briony Mary Smith

Izdavač i cijena: Planet Zoe,  2022. - 119,00kn

Primjedbe

Popularni postovi