SVE ŠTO ĆEMO SAGRADITI


Oliver Jeffers odavno je postao jedan od autora čijim se slikovnicama jako veselimo i koje s nestrpljenjem iščekujemo. Nakon slikovnice Evo nas, tu smo koja me oduševila svojom pričom i načinom na koji je autor predstavio ovaj svijet svome djetetu, ubrzo nakon njene svjetske premijere stigla je i ova prelijepa slikovnica Sve što ćemo sagraditi koju gospodin Jeffers posvećuje svojoj kćeri.

Ovoga puta čitamo priču o tome kako otac i kći zajedno grade životne temelje. Za početak, potreban im je alat koji će im na tom putu pomoći. Nakon što ga pripreme i krenu u izgradnju kreću na divno putovanje – izgradnju doma u kojem će se osjećati sigurno, ljubav koju će čuvati za budućnost, zamak koji će ih štititi od nevolja, tunel za nepoznato, pa čak i cestu do Mjeseca…

Sagradit ćemo ljubav, za budućnost spremitˈ dio. Sagradit ćemo rupu, s tobom bih se u nju skrio.

Čitajući ovu prekrasnu slikovnicu razmišljala sam o budućnosti koju želim izgraditi za svoju djecu, što ih želim naučiti i koje poruke prenijeti.. o tome koliko ljubavi, nježnosti i pažnje autor posvećuje budućnosti ne samo svog djeteta, nego i svakog djeteta koje će ovu slikovnicu čitati i uz nju maštati. Bezuvjetna roditeljska ljubav, zajednički trenuci, novi počeci i suočavanje sa svojim strahovima i pogreškama samo su neke od tema koje se provlače kroz stranice ove dirljive slikovnice.

Suočeni s događanjima koji su nas zadesili u ova nesigurna vremena, slikovnice poput ovih pružaju nam nadu u bolju budućnost, potpiruju naše nade i snove da ćemo zajedničkim snagama izgraditi ljepša i sigurnija mjesta za život, učiniti ovaj svijet ljepšim i za one manje sretne i ranjivije.

Sve najdraže, sve što nam srce grije, spremit ćemo uz zalihe one ljubavi od prije.


Osim divnog teksta i poruke koju nam slikovnica prenosi tu su i prekrasne ilustracije koje bi moga imati kao postere na zidovima dječje sobice.. ja zaista u njima uživam.

Vjerujem da će vas ova slikovnica raznježiti i dirnuti. Ostaviti u vama onaj topli osjećaj u kojem ćete uživati i nakon čitanja.. imate moje velike preporuke!

A sad laku noć, jer dobro je sve, sve je kako treba.

 


DOB: 3+

tvrdi uvez, 48 str.

Autor i ilustrator: Oliver Jeffers

Prijevod: Ozre Doležal

Izdavač i cijena: Profil knjiga, 2021. – 89,00kn

Primjedbe

Popularni postovi