PIP I POPI - PRIJATELJ PUŽ


Vjerujem da ste do sada pročitali barem jednu, ako ne i sve slikovnice Pip i Popi. Nama su jako drage. Tekst slikovnica je vrlo jednostavan, priča prilagođena najmanjim čitačima i obogaćena divnim, već poznatim ilustracijama. Zaista uživamo čitajući što se sve događa s ovim simpatičnim zecom i mišicom. O ovim slikovnicama već sam pisala na blogu (do sada je izašlo ukupno 9 slikovnica) a posljednja je upravo ova - Pip i Popi - Prijatelj puž koju vam danas želim predstaviti. 

Bio je lijep, sunčan dan i Pip je radio u vrtu dok se Popi igrala vrlo glasnih igara. Pipu je to pomalo smetalo te je u nekoliko navrata zamolio Popi da bude malo tiša. No ona je njegovu molbu zanemarila i nastavila uživati. U jednom trenu Pip je pronašao puža. Malenog, dragog puža i odlučio se o njemu brinuti. 


Pip je pužiću dao malo salate. Puž je bio dobro raspoložen. Tada se pojavila Popi. "VRUM! VRUM!" vikala je iz sveg glasa. Puž se sakrio u kućicu. 

I tada se Pip jako naljutio i otjerao Popi koja se naravno rastužila... Pip je nastavio raditi u vrtu, a puž je bio u blizini i nije ni slutio da mu se odjednom približila jedna velika ptica. Pticu nije vidio ni Pip. I baš kada je ptica zgrabila puža iz grmlja se začuo glasan uzvik. Pip se uplašio, a ptica je ispustila puža i odletjela. 

Iz grma je iskočila Popi. "Oh, Popi", rekao je Pip. "To si bila TI! Svojom si vikom spasila pužića! "Oprosti, Popi", rekao je zatim. "Katkad je dobro biti glasan. Hoćemo li opet biti prijatelji?" "Naravno!" kliknula je Popi.


Divna mi je ova slikovnica, baš lijepa, proljetna.. Mi smo ju neki dan čitali u vrtu i tražili puževe. Ovoga puta pronašli smo samo puževe kućice pa smo se s njima igrali u pijesku, ali vjerujemo da ćemo uskoro vidjeti i puževe. :) No divno mi je i to što se u priči spominje i prijateljstvo, to jest svađa i pomirba. S obzirom da radim s djecom često sam svjedok rečenica "Nisi više moj prijatelj/ prijateljica, neću se više igrati s tobom i sl." Djeca kojoj su te rečenice upućene obično budu tužna, a oni koji ih izgovaraju ljuti... I to je dio odrastanja i jednostavno se ponekada događa... mislim da je jako važno osvijestiti djeci da je u redu biti ljut i tužan, ali da su prijatelji jako važni i da je jako važno pomiriti se nakon svađe.. baš kao i Pip i Popi. Te da je vrijeme provedeno s prijateljima dragocjeno. 


Imate moje preporuke za ovu slikovnicu, baš kao i za sve ostale iz serijala Pip i Popi. 

DOB: 3+

tvrdi uvez, spužva, 32 str.

Napisala: Camilla Reid 

Ilustracije: Axel Scheffler

Izdavač i cijena: Planet Zoe, 2020, - 89,00kn

Primjedbe

Popularni postovi